E.ON és Anna Grand-együttműködés

Forrás: turizmus.com

 2018. március 26. 14:06

Együttműködési megállapodást írt alá az E.ON a balatonfüredi Anna Grand Hotellel, melynek keretében a vállalat komplex energetikai szolgáltatást nyújt a szállodának.

Ünnepélyes esemény keretében jelentette be Jamniczky Zsolt, az E.ON Hungária Zrt. Igazgatóságának tagja és Lengyel Ernő, az Anna Grand Hotel tulajdonosa és ügyvezető igazgatója a szálloda energetikai korszerűsítéséről szóló, hosszú távú megállapodást.

Az E.ON innovatív, a szállodák adottságaira szabott, komplex energetikai megoldásainak köszönhetően fűtéstechnikai rekonstrukciót és gépészeti felújítást hajt végre az Anna Grand Hotelben. A felújítás következtében hatékonyabban üzemel a szálloda gázkazánja és jelentősen csökken a meghibásodás valószínűsége is. Emellett a hotel az eddig megszokott energiaellátást kedvezőbb áron kapja, az üzemeltetési feladatokat pedig az E.ON végzi a szálloda helyett. A vállalat több területen tehermentesíti a hotelt azáltal, hogy átvállalja eddigi feladataikat az energiagazdálkodás terén és átveszi az energiabeszerzési eljárások terhét is.

Az MSZÉSZ fontosnak tartja, hogy az új, energetikai innovatív megoldások teret nyerjenek a hazai szállodákban

Fotó: turizmus.com

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége fontosnak tartja, hogy az új, energetikai innovatív megoldások teret nyerjenek a hazai szállodákban. „Eljött az idő, hogy a szállodaüzemeltetők is rugalmasan gondolkozzanak, amikor energiamenedzsmentről van szó. Szövetségünk éppen ezért kötött stratégiai együttműködési megállapodást tavaly év végén az E.ON-nal, népszerűsítve az elektromos autótöltők szállodákba való kihelyezését, valamint a solar energia hasznosításának területét, ma pedig ismét egy új, ezúttal már komplex lehetőséget ismerhetett meg a turisztikai szakma” – mondta el az eseményen Könnyid László, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke.