9,8 milliárd forintos hitel a szántódi BalaLand fejlesztésére

Forrás: turizmus.com

 2020. július 30. 18:33

A terveknek megfelelően halad az Appeninn Nyrt. többségi tulajdonában álló Dreamland Holding Zrt. ötcsillagos kategóriájú családi szállodájának és élményparkjának a fejlesztése, amelynek finanszírozására 9,8 milliárd forint értékű hitelszerződést kötött a társaság – jelentették be.

Jól halad a BalaLand elnevezésű családi élményszálloda fejlesztése Szántódon, amely idén júniusban került az Appeninn Nyrt. tulajdonába – két másik vidéki turisztikai ingatlanfejlesztési projekttel együtt –, miután az ingatlanpiaci társaság megvásárolta a Dreamland Holding Zrt. 75 százalékos részesedését a Szepesi család bizalmi vagyonkezelőjeként eljáró Szepard Kft.-től – tájékoztatta lapunkat a társaság.

Koloniális stílusú, családi szálloda épül 109 szobával

Fotó: Facebook / BalaLand Residence

Az összesen 109 szobás, ötcsillagos kategóriájú, koloniális stílusú családi szálloda fejlesztése már 2017-ben megkezdődött a tervezési munkálatokkal, idén tavasszal pedig a beruházás a megvalósítás szakaszába lépett és elkezdődtek a mélyépítési munkálatok.

Tájékoztatásuk szerint bár a járványhelyzet az építőiparban is lassulást eredményezett, a BalaLand fejlesztésében a rendkívüli állapotok nem okoztak fennakadást. Így a nyár végére a tervek szerint le is zárulhatnak a mélyépítési munkálatok.

A fejlesztő célja, hogy a BalaLand az egyik legmeghatározóbb családbarát szállodává váljon a balatoni régióban, továbbá, hogy a tervezett élményparkkal kiegészülve egy kiváló minőségű, egész évben magas kihasználtsággal működő szálláshely jöjjön létre – írták.

Látványterv egy szállodai szobáról

Fotó: Facebook / BalaLand Residence

A tervek szerint 2022-től üzemelő szálloda közvetlenül több mint 100 új munkahelyet teremthet a térségben, illetve jelentős adóbevételekkel járulhat hozzá a balatoni régió fejlesztéséhez.

 

Élménypark Willy Foggal

A hotel fejlesztésével párhuzamosan idén ősszel elkezdődhet a BalaLand Family Park építése is, amely a „80 nap alatt a Föld körül Willy Foggal" utazásra építkezik és tematikus játékelemeket sorakoztat majd fel. A fedett játszóházat és családi élményfürdőt, valamint különféle szabadtéri élményelemeket tartalmazó park Magyarországon hiánypótló beruházásként egy olyan magas minőségű, gyerekbarát attrakcióvá válhat, amely egész évben elérhető lesz a családok számára, meghosszabbítva ezzel a rövid nyári szezont – áll a társaság közleményében.

Világkörüli utazásra épül az élménypark

Fotó:  Facebook / Balaland Residence

A beruházások költségeit részben önerőből, részben támogatásokból, illetve bankhitelekből fedezik. Utóbbi kapcsán az Appeninn Nyrt. közvetett tulajdonában álló projekttársaság mintegy 9,8 milliárd forint értékben írt alá hitelszerződést a Nemzetközi Beruházási Bankkal, így a fejlesztési munkálatokhoz szükséges bankhitel biztosított.

„A BalaLand szálloda és élménypark, amelyet a hazai szállodapiacon egyedülálló szakértelemmel rendelkező társbefektetővel valósíthatunk meg, néhány éven belül a balatoni régió egyik meghatározó családi szálláshelyévé válhat, amely mindamellett, hogy megerősíti az Appeninn Nyrt. pozícióját a turisztikai ingatlanpiacon, nagy mértékben támogatja majd a térség minőségi szálláshely-kínálatát is" – idézi a közlemény Bernáth Tamást, az Appeninn Nyrt. elnök-vezérigazgatóját.