Épül a negyedik Radisson-szálloda Budapesten

Forrás: turizmus.com

 2021. március 18. 10:40

Szállodafejlesztéssel folytatódik a BudaPart beruházás. A négycsillagos business-szállodát a Radisson üzemelteti majd.

Szállodafejlesztéssel folytatódik a BudaPart ingatlanfejlesztésének negyedik üteme. A BudaPart Downtown a városnegyed harmadik irodaházaként vegyes funkciós épületként jön létre, üzleti, konferencia- és rendezvényközpontként is működik majd.

A több mint 11 ezer négyzetméteren megvalósuló business-szállodában 198 szobát alakítanak ki – ebből 174 standard és 24 superior szoba –, emellett létrejön egy 175 fős étterem, konferenciatermek és egy fitneszterem is. A szálloda legfelső szintjén pedig egy Skybar kialakítását tervezik.

A szállodát a Radisson Hotel Group nemzetközi szállodalánc üzemelteti majd Radisson Hotel Budapest BudaPart néven.

Az innovatív és környezetbarát megoldásokkal kivitelezésre kerülő épületben helyet kapó szálloda a skandináv szemléletű vendéglátására épít, amely segíti vendégeket a munka és a magánélet egyensúlyának megteremtésében – tudatta a fejlesztő Property Market.

Buda új városnegyedében épül a negyedik Radisson (látványterv)

Fotó: Property Market

A irodaház részen nemcsak irodaterületet, hanem üzlethelyiségeket, továbbá két mélygarázs szintet is létesítenek. A kialakításánál figyelnek arra, hogy az épület energia- és vízigényét minimálisra csökkentsék, több intelligens épületgépészeti megoldást alkalmaznak, valamint előtérbe helyezik a megújuló, zöld energiahasználatot is.

A zöld környezetet és a vízparti kikapcsolódást az irodaház dolgozói a szálloda vendégei is egyaránt élvezhetik majd, amihez ki sem kell lépniük a BudaPartról.

Az új business-szállodában 198 szobát alakítanak ki (látványterv)

Fotó: Property Market

A Radisson brandnek ez már a negyedik szállodája lesz Budapesten, a meglévő Radisson Blue Béke Hotel és Park Inn by Radisson Budapest, valamint a Szent István-bazilikánál a tervek szerint 2021 végén megnyíló Radisson Collection Basilica után. A márkának vidéken Sárváron és Zalakaroson van még szállodája.

A közlemény idézi David Jenkinst, a Radisson Hotel Group kelet-európai üzletfejlesztéseiért felelős alelnökét, aki így nyilatkozott: „Ez az együttműködés remekül kiegészíti a Magyarországon már működő és fejlesztés alatt álló öt szállodából – összesen 998 szobából – álló portfóliónkat, amivel a negyedik budapesti szállodánk jöhet létre. Bízunk abban, hogy az idegenforgalmi ágazat 2021-ben is folytatja a fellendülést, emellett izgatottan követjük a kelet-közép-európai jelenlétünk további bővülését.”