Épül az Ibis Styles a repülőtéren

Forrás: turizmus.com

 2016. szeptember 07. 14:41

A Budapest Airport 2-es termináljához fedett folyosóval csatlakozó szálloda 2017 végére készülhet el.

Szeptember 7-én, egy időkapszula földbe süllyesztésével hivatalosan is megkezdődött az a 3,2 milliárd forintos beruházás, amelynek eredményeként egy 145 szobás szálloda áll majd a 2A és 2B terminállal szemben (a repülőteret ismerőknek tájékoztatásul: a gépkocsi parkoló mellett, ott, ahol korábban taxik puffer várakozóhelye volt).


A beruházást a Wing Zrt. jegyzi, a társfinanszírozó az Eximbank lesz, a kivitelezést a Market Zrt. végzi, az üzemeltetésre pedig az Accor Hotels-szel kötöttek 15 évre szóló menedzsmentszerződést. Budapesten üzemel mér két, 3* superior besorolású Ibis Styles ház, a Budapest Center és a Budapest City.

Repülőtéri társuk sokban hasonlít majd, leginkább filozófiájában, ám különböznie kell majd bizonyos szolgáltatásaiban, például az érkező és induló járatokról szóló egyidejű tájékoztatás a közösségi terekben és a vendégszobákban is. Vélhető persze, hogy az első, fizikailag is reptéri szállodának titulálható házban kialakítanak majd rugalmas check in, check out és day use feltételeket. Az pedig magától értetődő, hogy itt a drink bar is 24 órában lesz nyitva a teljes kínálatával.

A szeptember 7-i ünnepséget megelőző sajtótájékoztatón megjelent, s röviden beszélt is (megszólalási sorrendben) Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója, Noah M. Steinberg, a Wing Zrt. elnök-vezérigazgatója, Gilles Clavie, az Accor-Pannonia Hotels Zrt. üzemeltetéséért is felelős Orbis Csoport elnök-vezérigazgatója, valamint Gerő János, a Wing Zrt. hotelprojektekért is felelős vezérigazgató-helyettese.

A Budapest Airport felvételén balról jobbra az időkapszulával: Noah M. Steinber, René Droese (Budapest Airport ingatlangazdálkodási igazgató), Gilles Clavie, Gerő János, Jost Lammers

Megtudhattuk azt is, hogy a szálloda létrehozása illeszkedik abba az 50 milliárd forintos fejlesztési folyamatba, aminek eredményeként, az idén már várhatóan 11 milliónál is több utast kiszolgáló repülőtéren megépül majd az új utaskapu-móló és cargo központ.

 

Az ötemeletes, belső átriumos szálloda a hosszú távú járatok Budapesten éjszakázó utasai mellett szolgálja majd az üzleti utazók kényelmét is, valamint, alkalmas lesz kisebb konferenciák, céges rendezvények fogadására.  A plenáris teremben 120 személy tanácskozhat majd, s rendelkezésre áll majd 4, kisebb szekcióhelyiség is.