Eredményes volt a Balatontourist 70. szezonja

Szerző: Gulyás J. Attila

Forrás: turizmus.com

 2021. október 17. 17:04

Teljesültek a Balatontourist 70. szezonra megfogalmazott célkitűzései, a cég elégedetten zárta a szezont. 2019-hez képest több mint 20 százalékkal nőtt a belföldi vendégek aránya a forgalomban.

A pandémia okozta megtorpanás ellenére továbbra is népszerűek a „csillagtetős hotelek”, amit a legnagyobb hazai kempinglánc 70. szezonjának vendégszámai is igazolnak.

"A hazai vendégek 2019-ben 43%-át tették ki a forgalmunknak, 2021-ben azonban arányuk 66%-ra nőtt. A belföldi forgalomra pozitív hatással voltak a SZÉP-kártya felhasználási kedvezmények. A beutazási korlátozások feloldása után megérkeztek hozzánk a vízparti kempingezést preferáló német, dán, holland és cseh turisták is – tájékoztatta szerkesztőségünket a Balatontourist marketingvezetője. – Az évfordulót vendégeinkkel együtt ünnepeltük, színes programokkal, ajándékokkal készültünk és tortával láttuk vendégül őket"  – tette hozzá Vadászné Székely Orsolya.

Tapasztalataik szerint a határnyitást övező bizonytalanság miatt sokan nem mertek előre foglalni, de a visszajáró külföldi kempingezők többsége már a nyitás előtt rajtra készen állt. A legtöbb külföldi vendég idén is Németországból érkezett, őket a cseh, lengyel, holland, osztrák és dán turisták követték, ugyanakkor Lengyelországból több kempingezőre számított a Balatontourist.

A révfülöpi Napfény Kempingben családbarát fejlesztések is történtek

Fotó: Balatontourist

A Balatontourist által üzemeltetett kempingekben idén is történtek fejlesztések, amelyeket a területek tulajdonosaival közösen határoztak meg – tájékoztatott a marketingvezető. A Füred Kemping és Üdülőfalu négy új, 32 négyzetméteres mobilházzal bővült, az önkormányzat által elnyert strandpályázati forrásból a keleti oldali vizesblokk egy része teljesen megújult, új öltözőkabinok, padok és új napozóstégek várták a vendégeket. Révfülöpön már öntözőrendszer zöldíti a megújult pázsitot, tematikus élménypadokkal és asztalokkal bővültek a kültéri bútorok. Felújításra került a baba-mama szoba és a családi fürdőszoba. Szintén pályázati támogatásból a Berény Naturista Kemping is akadálymentes strandlépcsővel, kényelmi bútorokkal, szolárzuhanyokkal, fedett kerékpártárolóval és napvitorlákkal gazdagodott, még kellemesebbé téve a strandolás élményét  – tette hozzá Vadászné Székely Orsolya.

Kérdésünkre, hogy a tóparti kempingek közül melyek a legnépszerűbbek, a marketingvezető azt válaszolta: mindegyiknek van valami egyedi vonzereje. A Füred Kemping és Üdülőfalu nyüzsgő jellege és programgazdag térsége miatt kedvelt, a révfülöpit elsősorban a kisgyerekes családok keresik fel, a szemesi Vadvirág kínálja a legtöbb üdülőházas szállást, Balatonakali a horgászok, Berény a naturisták paradicsoma.

A berényi kemping a naturisták paradicsoma

Fotó: Balatontourist

A legkeresettebb szálláshely a mobilház és az üdülőház, ugyanakkor kempinghelyből van a legnagyobb kapacitás, melyekből a vízparti és komfortos parcellák a legnépszerűbbek.

A Balatontourist veszprémi központjában már javában folyik a jövő tervezése. Szezonzárás után a kempingek téliesítési munkálatai zajlanak, és meghatározzák  a 2022-es év üzemeltetési, értékesítési, marketingtevékenységét. Már dolgoznak a következő évi kiadványokon, a kommunikáció és árstratégia meghatározásán, saját fejlesztésű foglalási rendszer felkészítésén, szerződéskötéseken, valamint szervezik a külföldi és belföldi turisztikai vásári megjelenéseiket – sorolta a feladatokat Vadászné Székely Orsolya.

Az Opus Global Nyrt.-hez tartozó Balatontourist cégcsoport által üzemeltetett öt balatoni kempingben együttesen 2000 kempinghely, 243-üdülő és 250 mobilház, bérelhető lakókocsik és berendezett sátrak várják a vendégeket.