Érezd otthon magad!

Forrás: turizmus.com

 2017. október 04. 15:01

Ma nagyon nehéz kitűnni a sok ezer szálloda közül – rusztikus, pop up, régi, új, luxus, falusi – ma már minden stílus képviseltetve van. A stockholmi EttHem viszont mindennek kinéz, csak szállodának nem. Inkább egy főúri otthonnak. És az is.

Két hölgy passziójának indult, és a világ egyik legszebb szállodája lett – még az igen kritikus Mr. és Mrs. Smith minősítő weboldal szerint is – az EttHem, azaz Egy otthon nevű butikhotel Stockholmban.

 

Az Arts and Crafts hangulatát képviselő hotel megálmodója és fő designere, Ilse Crawford, valamint tulajdonosa, Jeanette Mix koncepciója szerint nemcsak hogy minden szoba másképpen van berendezve, de mindegyik tárgy más, egyedi és értékes. Nemcsak a festmények vagy a grafikák a falon, de a bútorok is műalkotások, akárcsak a kandallók vagy a kilincsek. Az enteriőrök inkább a home decor felé hajlanak, nem pedig egy szállodai nagyüzemet sejtetnek. A konyhában bárki szorgoskodhat, ha kedve tartja – de természetesen minden létező diétának és igénynek megfelelően ki is szolgálják, ha épp nincs kedve főzőcskézni.

 

Fotók: hotels.com

A könyvtár polcairól mindenki azt a kötetet emeli le, amelyik neki tetszik. Elrejtőzni, luxus körülmények közé, vagy itt írni meg a következő regényt – erre is alkalmas ez a régi ház. A tágas szalonban puha párnák és plédek közé lehet bebújni. A bútorok egy része XX. századi kortárs design, a fűtőtestek régiek, de – nem környezetszennyező módon – kiválóan működnek, és persze nem hiányzik a legkorszerűbb digitális technika sem.

Skandinávia egyébként is híres arról, hogy a lakások milyen magas szinten vannak berendezve – nos, ezt még szorozzuk be kettővel, tegyünk hozzá jókora adag művészi érzéket és akkor megvan a recept, amely szerint az enteriőröket megtervezték.

Az EttHem nemcsak Skandináviában népszerű, de nagy rajongói kört tudhat magáénak Franciaországból is.