Ergonomikus konyhai berendezések a Rationaltól

Forrás: turizmus.com

 2020. november 30. 14:56

A hajlás, az emelés, a cipekedés, az égés még mindig sok munkavállaló mindennapi életének részét képezi a konyhában, pedig ma már léteznek olyan konyhai készülékek, amelyek mind az ergonómia, mind pedig a főzési teljesítmény tekintetében is jó eredményeket érnek el.

Ilyen például a Rational új iVario készüléke, amely felváltja az olajsütőt, a forralót, a fritőzt és minden fajta edényt és serpenyőt.

A serpenyő fűtetlen szélei, az ergonómiai magasság beállítása, valamint a forraló és sütő kosarak automatikus emelési és leengedési funkciója megkönnyíti az életet, sőt védelmet is nyújt az izom és csontrendszeri megbetegedésekkel szemben. De hogyan jelentek meg ilyen újítások?

Könnyebbé teszi a konyhai munkafolyamatokat a Rational iVario készüléke

Fotó: Rational

„A Rational a világ konyháit tanulmányozta, javítási javaslatokat kértek be, és ezek alapján számos gyakorlatias megoldást hoztak létre" – mondja Szekeres Tibor, Magyarország vezető értékesítési igazgatója, összefoglalva a fejlesztési munkát.

Az iVario olyan ergonomikus és munkaerő-hatékony lett, ahogy azt a vállalat elképzelte. Elég csak megemlíteni a készülék széleit, melyek hűvösek maradnak, és megvédik a felhasználót az esetleges égésektől. A lekerekített sarkok megelőzik az olyan sérüléseket is, mint a vágás és ütközés.

A hátfájás egyik leggyakoribb oka a hajlongás, a cipelés és a helytelen testtartás, amely csont- és izületi megbetegedésekhez vezethet. Az iVario kifejlesztése véget vetett ennek. Ez olyan jellemzőkkel valósult meg, mint az automatikus vízbemenet és vízelvezetés, valamint az optimális magasság-beállítás, amelynek révén az iVario magassága 16 másodperc alatt legfeljebb 200 mm-rel állítható be. Ez azt jelenti, hogy mind az alacsonyabb, mind a magasabb emberek ugyanolyan kényelmesen dolgozhatnak.

Az eszöz magassága könnyedén állítható

Fotó: Rational

Ezután itt van még a könnyű kiürítési funkció, amit Szekeres Tibor így magyaráz: „Az iVario serpenyőit úgy alakították ki, hogy tökéletesen ki lehessen üríteni, és a tartályt nem kell a vízelvezető alatt elmozdítani. Ez azt jelenti, hogy nincs kiömlés, és a hát védve van."

A kosarakban forralt vagy sütött ételeket nem kell a folyadékból kimerni, hanem a megfelelő időben automatikusan ki kell emelni őket az AutoLift, az iVario emelési és lesüllyesztési funkciójával.

A megfelelő időzítés nagyon fontos az olyan kényes ételek esetében is, mint a rizspuding. Az iVario főzési intelligenciájának köszönhetően semmi sem ég el, nem forr tovább, és az integrált kézi zuhanynak köszönhetően könnyű tisztítani.

Az integrált kézi zuhannyal könnyebb az eszközt tisztítani

Fotó: Rational

Ez munkaerő- és időmegtakarítást eredményez. A serpenyő a felhasználó felé billenthető, hogy hajlongás nélkül is eljussunk az utolsó ételmennyiséghez.

Ez összességében azt mutatja, hogy a Rational figyelmet fordít a felhasználóbarát jellemzőre és az optimális munkaszervezésre annak érdekében, hogy lehetővé váljon a hatékony és hibamentes munkavégzés, és hogy a munkanap kicsit kellemesebben teljen.

A stresszmentes és biztonságos munkavégzés kevesebb állásidőt, nagyobb termelékenységet és nagyobb hatékonyságot jelent. Ugyanakkor a biztonságos használat növeli a munkavállalók motivációját is. (X)