Érintésmentes fizetés a SIX Payment Services cCredit szoftveres terminálján

Forrás: turizmus.com

 2014. november 25. 18:28

A SIX Payment Services elérhetővé tette az érintésmentes fizetési lehetőséget a cCredit bolti kasszagépekbe integrálható szoftveres terminálján is.

A karácsonyi csúcsidőszakra felkészülendő, a kereskedők ilyen módon is lerövidíthetik a vásárlások idejét, mivel az integráció lehetővé teszi, hogy a fizetendő összeget ne kelljen újra begépelni egy különálló terminálba. A cCredittel törénő érintésmentes fizetés így gyorsabb, mint a rendelkezésre álló korábbi megoldások.

A folyamatot tovább gyorsíja, hogy az 5000 forint alatti vásárlásoknál érintésmentes fizetés esetén, történjen akár készpénz- vagy hitelkártyával, ráadásul a PIN kód beadását sem kéri a rendszer, így ezzel is tovább rövidül egyes vásárlások ideje.

A nemzetközi szabvány kasszagép interfészeknek köszönhetően, a cCredit most a a Yomani XR terminállal is használható immár 14 európai országban. Ezért a nemzetközi hálózatokkal rendelkező kereskedők is egységesen tudják igénybe venni a megoldást külföldi telephelyeiken is. A cCredit használatával a nagykereskedők további költségeket spórolhatnak meg a logisztika, a frissítések és kasszakezelők tréningjén.

A SIX jelenlegi ügyfélkörében használt 23 ezer terminált folyamatosan cseréli le a cég az új Yomani XR terminált és szoftvert tartalmazó csomagokkal. Az év végére már a meglévő terminálkimenetek 40% az új terminállal lesznek felszerelve.

Az érintésmentes funkció a MasterCard PayPass és a Visa PayWave kártyákkal érhető el, de év végéig érkezik az American Express ExpressPay szintén érintésmentes fizetési megoldásának elfogadása is.