Erősen kezdték az évet az OTP SZÉP kártyások

Forrás: turizmus.com

 2017. március 12. 13:21

Közel 8,5 milliárd forintot használtak fel juttatásaikból az OTP SZÉP kártya birtokosai az év első két hónapjában, a tavalyi adatokhoz képest ez 8 százalékkal nagyobb forgalmat jelent.

Ennek az összegnek több mint 50 százalékát vidéken, elsősorban a dél-alföldi régióban használták fel.

Tavaly a márciusi hosszú hétvégén négy nap alatt több mint 800 millió forintot költöttek az OTP SZÉP kártyások, ezért az idei nemzeti ünnep hetére is kiemelkedő felhasználásra számít a kártyakibocsátó. Érdemes azonban figyelni a 2015-ben feltöltött juttatások felhasználhatósági határidejére, mivel alig két hónap van hátra a május 31-ei lejáratig.

Vargáné Jandrasits Ildikó, az OTP Bank cafeteria üzletágvezetője szerint az idei évben tovább fog nőni a SZÉP kártya népszerűsége. „A munkaszüneti napok költési adatai évről évre azt igazolják, hogy az OTP SZÉP kártya a magyar családok belföldi pihenésének egyik legfontosabb eszközévé és forrásává vált. A következő, március 15-ei munkaszüneti nap alkalmat adhat egy néhány napos feltöltődésre.” Az üzletágvezető arra számít, hogy ezeket a szabadnapokat az idén is kihasználják majd a kártyabirtokosok, a másik kikapcsolódás a húsvéti ünnepekkel összefüggő iskolai szünet lehet.

 

Fotó: mfor.hu

 

Az OTP Bankcsoport szakértője szerint azoknak sem kell elkeseredniük, akik most nem tudnak elutazni. Az ő számukra jó megoldást jelenthet az, ha az eddig fel nem használt összegből a nyaralásukhoz már most lefoglalják a szállodai szobájukat vagy apartmanjukat, amire a kártya előlegfizetési szolgáltatása nyújt lehetőséget.