Erőteljes pozíciót tölt be az Airbnb az üzleti turizmusban, vezet San Francisco

Forrás: turizmus.com

 2016. november 04. 15:36

Az Airbnb évi 44 százalékos növekedéséhez hozzájárult, hogy az üzleti turizmusban is egyre erősebb pozíciót foglal el a szállásmegosztó portál. A Concur üzleti kiadásokat minimalizáló applikáció felméréséből kiderül, mely iparágak és szegmensek használják leginkább az Airbnb-t és mely városokban.

Habár a Concur (mely applikáció egyébként arra hivatott, hogy rajta keresztül az üzleti utazók megtalálják a legkedvezőbb lehetőségeket) adataikból kiderül, hogy az üzleti turizmusban még mindig a szállodák élveznek elsőséget (a vállalkozások 250-szer többet költöttek szállodákra, mint Airbnb-s szállásokra), egyre nagyobb a kereslet az alternatív szálláslehetőségek iránt.

A Concur saját felhasználói körében végzett felmérése szerint a felhasználók több mint 320 ezerszer használták az Airbnb-t és közel 77 millió dollárt költöttek az elmúlt 8 negyedévben. Az Airbnb minden területen erős növekedést mutat az üzleti turizmusban, a legnépszerűbb mégis a kis- és középvállalkozások, a technológiai cégek és a felsőoktatási intézmények körében volt.

A kis- és középvállalkozások (max. 1000 alkalmazott) a legnyitottabbak. 2016 II. negyedévében átlagosan 2800 dollárt költöttek Airbnb-re, ami 38%-kal több 2015 II. negyedévéhez képest.

Az éllovas technológiai cégek mellé egyre inkább felzárkóznak a felsőoktatási intézmények: 2016 II. negyedévében a 20 legtöbbet Airbnb-re költő vállalkozás közül 8 techonológiai volt, míg 6 felsőoktatási intézmény.

Fotó: foundtheworld.com

 

A felmérés nemcsak a küldőket, de a fogadókat is vizsgálta. Eszerint 2014 III. negyedév és 2016 II. negyedév között a top 10 Airbnb város az üzleti turisták körében:

  1. San Francisco
  2. London
  3. New York
  4. Los Angeles
  5. Paris
  6. Austin
  7. Seattle
  8. Washington, D. C.
  9. Chicago
  10. Sydney

A fő húzóerő a nagyszabású rendezvények és konferenciák. A salesforce.com 2015-ös éves Dreamforce konferenciájának idején például az átlagosnál hatszor többen szálltak meg San Franciscóban Airbnb-vel. Austin pedig 2015 és 2016 I. negyedévében is harmadik helyre tornázta magát, köszönhetően a South by Southwest konferenciának.

Forrás: etn.travel