Értékesítés vs. közösségi média?

Forrás: turizmus.com

 2017. április 17. 10:00

A legtöbb szálláshely nem tud, nem akar kimaradni abból a hullámból, amit az elmúlt években a közösségi média rohamos térnyerése indított el!

Egyszerűen nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy Magyarországon már több, mint 5.000.000 felhasználója van a Facebooknak, ezáltal talán a legfontosabb online csatornává vált, ahol el tudjuk érni meglévő és leendő vendégeinket.

A Facebook rohamosan fejlődik, nap mint nap új funkciókat élesít, amik nagyon hasznos lehetőségeket rejtenek a cégek számára. De vajon a szálláshelyek ki tudják használni ezeket?

A szállodák közösségi média jelenléte nagyon hasonló Magyarországon. A céges profil elkészül, elkezdődik a kommunikáció annak reményében, hogy elérjük vendégeinket, próbálunk minél több rajongót gyűjteni (aminek sajnos már nincs is jelentősége az organikus elérések visszaesése miatt), alkalmanként kikerül egy-egy ajánlat is a hírfolyamba. Kicsit céltalan, kicsit tervezetlen...

A szállodai értékesítés és marketing olyan széles skálán kell, hogy megvalósuljon, hogy nem is csoda, ha az online marketingnek ez a része sokszor háttérbe szorul, vagy nem kap akkora fókuszt. Ha egy hotel tud alkalmazni online marketinggel foglalkozó kollégát, az ő feladata elsősorban a szállásközvetítő rendszerek karbantartása, ami többnyire le is fed egy teljes munkaidőt.

Ilyenkor jól jöhet a külső segítség, hisz a közösségi média kommunikáció, a hirdetésekelkészítése, a trendek folyamatos figyelése és alkalmazása egy külön szakma!

 

Cégünk évekre visszanyúló tapasztalatokkal rendelkezik szálláshely értékesítés területén, profilunkat az elmúlt években egy erre a területre szakosodott online ügynökség erősíti, több fős online marketing-re szakosodott csapattal, akik a szállodaiparban is szereztek tapasztalatokat.

Az ONmarketing partnerei között szállodákon kívül, olyan cégek is szerepelnek, akik a turizmus vagy a vendéglátás egyéb területén tevékenykednek.

Amiben az ONmarketing a segítségére lehet:

- optimalizáljuk a Facebook profilt a rendelkezésre álló funkciók maximális kihasználásával

- megtervezzük, elvégezzük a kommunikációt a lehető legnagyobb organikus elérés érdekében

- javaslatokat teszünk követő kódok elhelyezésére, azért hogy a Facebook-on történő tevékenységünk eredményeit követni tudjuk a weboldalon is

- folyamatosan figyeljük a statisztikákat, ha szükséges, azonnali változtatásokkal reagálunk

- hirdetéseket állítunk be igény szerint, általunk szerkesztett kreatívokkal akár a brandépítés, akár a sales a cél

- folyamatokat építünk, aminek a végső célja minél több konverzió megvalósulása, azaz a szállodai szobák értékesítése!

 

Minden érdeklődőnek az első konzultáció, amikor elemezzünk a szálláshely online jelenlétét, ingyenes!

Várjuk jelentkezését az office@onmarketing.hu e-mail címen, vagy weboldalunkon: https://onmarketing.hu/kapcsolat/

(x)