Esküvőkkel finanszírozott szerelmek

Forrás: turizmus.com

 2017. május 11. 21:32

Ma Magyarországon leginkább azok újítanak fel kastélyokat, akik szerelembe esnek az épülettel, de csak azok tudják nyereségesen üzemeltetni büszkeségüket, akik sok rendezvényt, leginkább esküvőt szerveznek az ódon falak közé.

Röviden, tömören így lehetne összefoglalni a Magyar Kastélyszállodák és Történelmi Épületek Szövetsége május 11-i fórumán hallottakat.

Gulyás Eszter (Szidónia Kastélyszálloda) elnök és munkatársai harmadik alkalommal invitálták szakmai beszélgetésre tagjaik tulajdonosait, menedzsmentjét, szolgáltató partnereiket, beszállítóikat és a turisztikai sajtó képviselőit.

Az egynapos fórum délelőttjén öt prezentációt hallhattak a résztvevők:

Kocsis Eszter, titkár bemutatta a Luby Interaktív Kastélymúzeum, Pálmaház és Antik Rózsák Kertje (Nagyar) létesítményt, illetve küldetését;

Gonda Gabriella, szállodaigazgató megismertette a hallgatókkal a Forgách Kastély (Mándok) szolgáltatásaival és filozófiájával;

Budaházy Péter, a Helia-D Kft. ügyvezető igazgatója beavatta a résztvevőket, hogy miért üzemeltetik a Herba-kastélyt (Tolcsva);

Max Eidlhuber, a salzburgi székhelyű „Schlosshotels & Herrenhäuser” marketing cég ügyvezetője bemutatta a nyolc közép-európai országban aktív vállalkozást;

Kozma Kálmán, a Gundel Ház igazgatója pedig történelmi áttekintést adott az alkalmi rendezvények gasztronómiai világáról.

Exkluzív lakosztály a Prónay-kastélyban, Alsópetényben

Fotó: turizmus.com


A délután folyamán a „Miért válasszunk kastélyt a rendezvényünk helyszínéül?” kérdést taglalta egy kerekasztal-beszélgetés keretében Déri Annamária (Icon Esküvőszervezés), Stremeny Gábor (Develor Tanácsadó), Belasics Edit (Szent András Kastély) és Gloviczki Ákos (Gundel Étterem).

A helyszín önmagában is élmény és tanulság volt a résztvevők többségének. Alsópetényben, a Prónay-kastélyban találkozott a közel száz résztvevő. A magyar tulajdonban álló épületegyüttesben 4 lakosztály és 24 kétágyas szoba biztosít kényelmes elhelyezést, összesen 56 vendégnek, ami szokatlanul nagy kapacitás a magyarországi kastélyszállodák között. Ennek ellenére elsősorban, sőt majdnem kizárólag a corporate rendezvényekre és az esküvőkre koncentrálnak.


Tömösvári Szilvia, a kastély igazgatója (felvételünkön) elmondta, hogy értékesítő, esküvőszervező csapatuk Budapesten dolgozik, s munkájuknak köszönhetően nullszaldó feletti eredményt produkál a jelenlegi kapacitásával csak 2014 óta működő épületegyüttes.
A Prónay-kastély egy 300 négyzetméteres rendezvényteremmel, egy 61- és egy 68 négyzetméretes szalonnal, egy 47 négyzetméteres előadóteremmel, valamint, egy úszómedencét is kínáló wellness épülettel várja a vendégeket.