Észak-magyarországi élményutazás a Pál-völgyi-barlang mélyén

 2014. június 02. 22:49

Kreatív módját választotta a bemutatkozásnak Észak-Magyarország, rendhagyó képzeletbeli tanulmányútra invitálta a sajtó képviselőit: nem őket utaztatta el, hanem felhozta látnivalóit, vonzerőit Budapestre, a Pál-völgyi-barlangba.

Az ember másfél órára tényleg úgy érezhette magát, mint egy Észak-Magyarországról szóló mese szereplője, aki hamuban sült pogácsával útnak indul, és útja során szokatlan és váratlan találkozások érik.

A Magyar Turizmus Zrt. Észak-magyarországi RMI-jének képviselői a régió TDM-szervezeteivel együtt egy-egy jellegzetes stációt varázsolt a Pálvölgyi-barlang mélyén a társaság elé. Az újságírók a föld alá ereszkedve először Észak-Magyarország boraiból kaptak kóstolót, köztük az új brandként igazi kedvencé vált Egri Csillagból, majd az egri kazamatarendszert elevenítették fel hagyományőrző vitézek, akik nemcsak a szablya és puska használatát mutatták be, de elmondták azt is, hogy 2015-re a Kazamata teljes egészében megújul, és az élményszerűséget fokozza majd az is, hogy a várat ezeken keresztül a belvárosi Dobó utcából is meg lehet majd közelíteni.

 

Öregasszonyok jósoltak a társaságnak, leginkább azt, hogy hamarosan felkeresik Egerszalókot..., azt sem felejtették el felsorolni, mi minden szól az utazás mellett, Aggtelek felkeresésére pedig a nemzeti park egyik túravezetője bíztatta a társaságot, felsorolva, milyen sokféle, könnyű, nehezebb és extrém módját kínálják a földalatti világ felfedezésének. Az aggteleki cseppkőbarlangban rendezett koncertek hangulatát egy hegedű és egy zongoraművész játéka is felidézte. Bemutatkozott rengeteg újdonságával Miskolc és Miskolctapolca, és élményszerű történeteivel a salgótarjáni Bányászati Múzeum is.

 

A szokatlan de éppen ezért emlékezetes képzeletbeli utazást kvíz és finom falatok, illetve nemes borok zárták, az egri Zsálya Bisztró és – ahogy magát hívja - Bolyki Jani borász prezentálásában.