Eszmecsere a turizmus kihívásairól az Európai Parlamentben

Forrás: turizmus.com

 2015. április 16. 19:45

Az Európai Parlament közlekedési és turisztikai szakbizottsága nyilvános meghallgatást szervezett április 14-én az európai turizmus jelenlegi kihívásairól – tájékoztatta szerkesztőségünket Ujhelyi István, európai parlamenti képviselő.

A meghallgatáson az uniós intézmények képviselői mellett jelen voltak az ágazat legnagyobb európai ernyőszervezetei és szakértői is.

Pedro Ortún, az Európai Bizottság turizmusért felelős igazgatója arról beszélt, hogy a turizmus ágazatában dinamikus változások tapasztalhatók, éppen ezért lenne szükségszerű egy egységes európai irányvonalat kidolgozni, hiszen a turizmus egy fontos értékteremtői lánc nemcsak a nemzeti, de az európai gazdaságban is.

A panelbeszélgetések során a résztvevőknek lehetőségük volt olyan témákról vitázni és eszmét cserélni, mint például a digitalizáció hatása a turizmusra, Európa népszerűsítése, mint minőségi úti cél vagy éppen a tengerparti turizmus munkahelyteremtő ereje.

Ujhelyi István, a szakbizottság turisztikáért felelős alelnöke arról tájékoztatta szerkesztőségünket,  hogy kifejtette, olyan kezdeményezéssel kíván élni a jövőben, amely hozzájárulna a közös európai brand megerősítéséhez, és ezáltal versenyképesebbé tenné Európát a világturisztikai piacon.

Az Európai Bizottság képviselői kiemelték, hogy a meghallgatáson elhangzott témákat és javaslatokat igyekeznek még idén egy részletes cselekvési tervben kidolgozni, és meghatározni a legfontosabb szakpolitikai prioritásokat.