Az ország első ötcsillagos okospanziója nyílt meg Esztergomban

Forrás: turizmus.com

 2023. február 28. 17:34

Ötcsillagos okospanzió nyitotta meg kapuit Esztergomban. A szálláshely kivitelezésekor az elsődleges cél az energiahatékonyság volt.

H11 Rooms Panzió néven okosszálláshely nyitotta meg kapuit Esztergomban, a Hősök terén. A teljesen automatizált folyamatoknak és modern eszközöknek köszönhetően az okospanzió vendégei akár a recepció kihagyásával is bejuthatnak a szálláshely területére és szobájukba.

Marosi Gergő, a beruházó cég projektmenedzsere elmondta, hogy az ország első ötcsillagos okospanziójába kóddal, kártyával vagy mobilalkalmazással is bejuthatnak a vendégek, miután online lefoglalták és kifizették a szálláshelyüket. Sőt, bluetoothon és wifin keresztül a TMRW Hotels applikációval még a szobák hűtését, fűtését és áramellátását is ki-bekapcsolhatják, szabályozhatják.

Az ötcsillagos panzió Esztergomban

Fotó: H11

A panzió kivitelezésekor az elsődleges cél az energiahatékonyság volt, ezért a szobák érzékelőkkel vannak felszerelve, tehát ha valaki elhagyja a szálláshelyét napközben és véletlenül bekapcsolva felejtette a klímát, akkor az egy idő után – amennyiben a szenzorok nem érzékelnek mozgást – automatikusan lekapcsol. Így működik a szellőztetés is, ha az ablakokat kinyitják, akkor szintén lekapcsol nyáron a klimatizáló eszköz.

A klíma és a szellőztetés is automatikusan lekapcsol, ha elhagyja a vendég a szobát

Fotó: H11

„A különböző emberi szokások alapján egy algoritmust hoztunk létre a panzió energiahatékony működése érdekében, amelyet a valós emberi körülmények alapján fejlesztünk majd tovább” – mondta Marosi Gergő, majd hozzátette: a tetőn található napelemek is az energiahatékonyságot szolgálják, ezeket már tavaly júniusban elhelyezték, így fél év alatt több mint 10 MW/h energiát termeltek a hálózatra. A gépházban található szünetmentes tápegység az egész épület háttérinformatikai rendszerét képes ellátni, így egy áramszünet esetén is biztosítani tudják a be- és kijutást az egyes szobákba.

A panzió lakosztálya

Fotó: H11

Az exkluzív panzió több épületegyüttesből áll. Az A épületben egy szoba és egy lakosztály található, míg a B épületben 4 szoba, melyből egy teljesen akadálymentesített. Kisállatbarát szálláshely, így adott esetben a kis kedvencet sem kell otthon hagynia a vendégnek. A modern szobák mindegyikéhez saját fürdőszoba, minibár, széf, tv és internetelérés is tartozik. Egyes szobákból a Szent Anna-templomra, míg a konditeremből a bazilikára nyílik kilátás.

A reggelizőhelyiség

Fotó: H11

Az épületegyüttesben a szobák és a konditerem mellett recepció és étkező található, a teraszon pedig egy jakuzzi is helyet kapott, amely mellé hamarosan egy szauna is érkezik. Továbbá egy elektromosautó-töltő is elérhető a zárt parkolóban. A szállás mellé jelenleg büféreggeli igényelhető.

A Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program által támogatott szálláshely ötcsillagos minősítést kapott. A H11 tudomása szerint az országban, szintén Esztergomban, még egy panzió kapott ötcsillagos minősítést, ez a Mediterraneo Luxury Room, amely várhatóan tavasszal nyitja meg kapuit.