Esztergomban nyitott éttermet a Service4You

Forrás: turizmus.com

 2018. december 18. 10:46

A látszólagos csend ellenére igen mozgalmas volt a 2018-as esztendő a Service4You életében.

A cég új irodába költözött, folyamatban van egy budapesti fejlesztésük, Zamárdiban pedig új, háromcsillagos üdülőszállodával bővült a portfolió, a közvetlen vízparti szálláshely 25 szobával rendelkezik.

Első önálló éttermük, a Rózsakert Étterem november végén nyitotta meg kapuit Esztergomban, a Vízivárosi Rózsakert beruházásának részeként. A történelmi környezetben elhelyezkedő, ugyanakkor korszerű épületben a konyha a magyar gasztronómia hagyományit őrzi. A séf, Vidra Péter ars poeticája: hagyományőrzés egy csipetnyi furfanggal. Az éttermet Horváth Ödön, a Service4You vendéglátásért felelős vezetője irányítja.

Az 50 férőhelyes belső térből páratlan kilátás nyílik a Dunára, a további 40 fő leültetésére alkalmas teraszról, illetve a belső udvarról pedig a Bazilika épületét csodálhatják a vendégek. A belső udvar 100-150 fős rendezvények megtartására is kiválóan alkalmas.

Éttermi belső

Fotó: Service4You

Boldizsár Zoltán, a Service4You tulajdonosa elmondta: arra törekszenek, hogy a kiváló alapanyagokból készített ételek és a tematikus borkínálat mellett igazi élményt adjanak vendégeiknek.

A Vízivárosi Rózsakert az esztergomi Víziváros északi határán található műemlék együttes, amely több évtizedig tartó feltáró és helyreállító munka eredményeként jött létre. A Dzsámi Múzeum állandó és időszakos kiállításoknak is helyet ad, 400 év történelmét ismerhetik meg itt a látogatók.

A konyha egyik remeke

Fotó: Service4You

A Dzsámi Kávézó jellegzetessége a padlózatát adó középkori út, melyet teljes épségében tártak fel a régészek. A kávézó Duna parti bejárata az a „Kis Kapu”, melyen keresztül 1543-ban Szulejmán első három szpáhija betört a várba, majd elfoglalta a bástyát és megadásra kényszerítette a várvédőket.

A Malom-bástya és Veprech-torony idegenforgalmi látványossága annak a vízgépnek a működő modellje, amely 210 éven át feljuttatta a várba az ivóvizet.

A Rózsakert Étterem telefonszáma: 33/362-580.

Weboldal: rozsakert.restaurant

(X)