Étterem csak felnőtteknek

Forrás: turizmus.com

 2018. augusztus 28. 17:00

A Rügen szigeti Oma's Küche tulajdonosa megunta a rendetlenkedő, futkározó, hangoskodó gyerekeket, és úgy döntött, hogy délután öttől csak felnőtteket fogad.

Rudolf Markl, az étterem tulajdonosa belefáradt abba, hogy elmagyarázza a szülőknek: ne mobilozzanak folyton, hanem inkább figyeljenek a gyerekre. Fegyelmezzék meg a csemetéiket, ne engedjék meg, hogy kiöntögessék az abroszra az üdítőket, és maszatos kezeikkel bekoszolják be az asztalt. „Valahol meg kellett húznom a határt” – jelentette ki Rudolf Markl a The Localnak. Még abban is segít, hogy az este érkező szülőknek bébiszittert találjon. Az étterem tulajdonosa – aki egyébként a környék szállodai és éttermei szövetségének elnöke – vállalja a felelősséget döntéséért, bár a közösségi médiában elég sok kritikát kapott.

Sok étteremtulajdonos megretten egy ilyen radikális lépéstől

Fotó: www.shz.de

Rudolf Markl rámutatott arra, hogy minden étterem és szálloda maga dönt a tilalomról. Ő személy szerint úgy véli, hogy az esti „gyerektilalom” előnyös lesz a forgalomra nézve, és hogy a vendégek száma növekedni fog. Azt is elmondta, hogy számos más étterem tulajdonosa gondolkodik hasonlóan, egyikük már két évtized óta gondolkodik e korlátozás bevezetésében, csak nem volt bátorsága megtenni ezt a lépést.

Kapcsolódó cikkek