Európa első víz alatti étterme

Forrás: turizmus.com

 2017. október 30. 10:37

Világszerte kedvelt attrakció újabban a víz alatti múzeum, szálloda vagy étterem. Nem maradnak ki ebből a trendből a norvégok sem, ahol tenger akad bőven és vállalkozó kedvű vendéglős is, aki ilyen módon akarja becsalogatni a vendégeket.

Csak fél méter lesz a távolság a tányéron feltálalt tőkehal és a vízben lebegő élő társa között – ígérik az építtetők. Európa első víz alatti étterme Lindesnes-ben épül – néhány mérföldnyire Kristiansandtól –, s a tervek szerint 100 vendég befogadására lesz alkalmas. Ezentúl tehát nem kell elmenni a Maldív-szigetekre vagy Dubajba, ha valaki mindenképpen a víz alatt szeretné elkölteni a vacsoráját. A beruházók a híres Snøhette nevű design céget bízták meg a tervezéssel és az enteriőrök kialakításával – adja hírül az alltomresor.se svéd online magazin.

Ami a gasztronómiát illeti, az ilyen éttermek nem a Michelin-csillagokkal tűnnek ki, hanem inkább a környezettel, de természetesen a fő fogások a tenger gyümölcsei közül kerülnek ki.

Az épület úgy néz majd ki, mint egy téglalap alakú hatalmas kőzet, amely kiemelkedik a tengerből

 

Az épület úgy néz majd ki, mint egy téglalap alakú hatalmas kőzet, amely kiemelkedik a tengerből. Maga az étterem öt méter mélységben található. A tizenegy méter széles és négy méter magas akrilüvegfalon keresztül a vendégek egy homokos partra tekinthetnek majd, ahol virágzik a tengeri élet.

A létesítmény nemcsak éttermet, hanem tengeri kutatólaboratóriumot is magában foglal. A beruházás összesen mintegy 40 millió norvég koronába kerül.

Kapcsolódó cikkek