Európai Örökség címke Magyarországon elsőként, Sopronban

Forrás: turizmus.com

 2015. március 20. 19:14

Turizmus Konferenciát rendeztek március 20-án Sopron turisztikai szolgáltatói, a Soproni Turisztikai Egyesület és a helyi TDM együttműködésében. A konferencia vezérfonala a partnerség kialakítása és szorosabbá tétele volt.

Az előadásokon szóba került Sopron és a régió turizmusának helye és szerepe a magyar turizmusban (Tama István, MTZRt) és a helyi TDM szervezet tevékenysége (Héjj Boglárka), új turisztikai attrakciók kialakítása és a jelenlegi fejlesztési lehetőségek (Taschner Tamás), a fogászati turizmus, szépség turizmus, életmód turizmus, wellness, és selfness irányzatok beillesztése az egészségturizmusba (Baranyai György), illetve a régió turisztikai szolgáltatóinak együttműködése és összefogása (Kisgyőri Magdolna), a márka- és brandépítés eszközei és módszerei (Bódis Gábor). Előadás hangzott el arról, hogy hogyan néz ki a városmarketing Amszterdamban és Mechelenben (Glázer Tamás), és egy új turisztikai innováció, az e-cityguide is bemutatkozott.

A délutáni panelbeszélgetésen sok más izgalmas téma mellett elhangzottak a Tanulmányi Erdőgazdaság (Bánáti László) által tervezett fejlesztési lehetőségek (lombkorona tanösvény és állatsimogató) is.

Rendkívül megmozgatta a résztvevőket az a bejelentés is, mely szerint megérett az idő a Dalos-hegyi (hófüggő) sípálya helyén egy egész évben használható, műanyag borítású sípálya kialakítására. Mind a városvezetés, mind a terület gazdája, a TAEG ZRt, mind a Magyar és Európai Síszövetség részéről megvan az elvi támogatás, jelenleg készül a projekt üzleti terve, a komolyabb egyeztetéseket csak ennek elkészültével lehet majd elindítani.

A Hotel Fagusban tartott megbeszélésen jelentette be Barcza Attila, Sopron ifjúsági és  turisztikai  bizottságának vezetője, hogy a soproni Páneurópai Piknik Emlékpark honlapja Magyarországon elsőként Európai Örökség címkét kapott március 12-én Brüsszelben, 15 másik európai turisztikai helyszínnel együtt az Európai Tanácstól. A hivatalos díjátadó ünnepség április 15-én lesz Brüsszelben.

Ezzel Sopron az első település Magyarországon, amelynek régiójában világörökség helyszín (Fertő-tó) és Európai Örökség címkével ellátott honlappal rendelkező turisztikai attrakció is található.