ÉV SZÁLLODÁJA 2017 - pályázati feltételek és kiírás

Forrás: turizmus.com

 2017. október 10. 13:32

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége a Magyar Turisztikai Ügynökséggel együttműködve meghirdeti az „ÉV SZÁLLODÁJA” pályázatot.

FELHÍVÁS
a 2017 évi magyarországi „ÉV SZÁLLODÁJA” cím megszerzésére szóló jelentkezésre

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége a Magyar Turisztikai Ügynökséggel együttműködve
-          a kiemelkedőszolgáltatások és piaci teljesítmények közötti összefüggés bemutatása,
-          a minőségi szolgáltatások előtérbe állítása,
-          a „bestpractice” módszerek terjesztése,
-          a hazai szállodaipar hírnevének erősítése érdekében,
-          a Hotelstars védjegy népszerűsítésének elősegítésére

meghirdeti az „ÉV SZÁLLODÁJA” pályázatot az alábbi feltételekkel:

1. A pályázatot az MSZÉSZ a legalább 2015. január 1. óta üzemelő szállodáknak az alábbi kategóriákban írja ki:
-          5*-5*superior szállodák részére országos szinten,
-          4*-4*superior és 3*-3*superior „full service” szolgáltatásokat nyújtó (reggelin kívül, ebédet és vacsorát is szolgáltató étteremmel rendelkeznek) szállodák esetében Dunától nyugatra-Dunától keletre-Budapest régiós bontásban, valamint
-          4*-4*superior és 3*-3*superior „select service” szolgáltatásokat nyújtó (éttermükben csak reggelit szolgáltatnak) kizárólag budapesti szállodák részére.

2. A pályázaton fenti szolgáltatásokat nyújtó, minden MSZÉSZ tagszálloda részt vehet. A HSU minősítéssel rendelkező szállodák a „minőség” elbírálásánál plusz pontokat kapnak.

3. A pályázók teljesítménye a következő kritériumok szerint kerül elbírálásra: a szállodák piaci teljesítményérevonatkozó mutatószámok, innováció, szolgáltatások minősége, humánpolitika, Vállalati Társadalmi Felelősségvállalás (CSR).

4. A pályázó írásos pályázati anyagot készít kb. 15-20 oldal terjedelemben, táblázatokkal, grafikonokkal, képekkel tetszés szerint kiegészítve, elektronikus úton pdf formátumban (nem ppt prezentációt), illetve 1 nyomtatott példányban. A piaci teljesítményt kifejező adatokat xlsformátumban kérjük. A pályázathoz kérünk csatolni egy nyilatkozatot, hogy a vizsgált 2015. január 1. – 2017. szeptember 30. közötti időszakban nem volt ellenük jogerős NAV, fogyasztóvédelmi, munkaügyi, közegészségügyi bírság.

Kérjük, hogy a pályázati anyaggal együtt egy max. 1,5 perc hosszúságú, a szállodájukat bemutató filmet szíveskedjenek elküldeni. Ezeket a díjátadás előtt, a gálavacsora alatt szeretnénk a vendégeknek levetíteni.

A pályázati anyag a szálloda rövid általános bemutatása – főbb célkitűzések, vendégszegmensek, szolgáltatások – mellett az alábbiakat tartalmazza.

4.1.   Milyen teljesítményt ért el 2015-2016-ban, illetve 2016-2017 I.-III. negyedévben szobafoglaltságban, bruttó átlag szobaárban, bruttó REVPAR-ban és bruttó TREVPAR-ban. Ezeknek a mutatószámoknak az ellenőrzéséhez a következő alapadatokat kérjük időszakonként:
- A kiadott és kiadható szobák száma
- A bruttó szoba árbevétel (ez reggelit, IFÁ-t nem tartalmazhat)
- A bruttó összes árbevétel

A pályázaton induló allinclusive szolgáltatást nyújtó szállodáknál a megadott időszakokra a következő alapadatokat kérjük:
- Kiadott és kiadható szobák száma
- Bruttó összes árbevétel

Az értékelésnél a pályázó szálloda fenti mutatószámait hasonlítjuk a kategória országos, régiós, településenkénti átlagához a KSH adatainak figyelembe vételével.

4.2.   Milyen innovatív, egyedi, sikeres módszereket alkalmaznak az értékesítésben, a marketingben, az üzemeltetésben, az energia költség csökkentésében.

4.3.   A szolgáltatások minőségének értékelése mystery shopping vizsgálatok, illetve a szállodáról a hazai és nemzetközi vendégvélemény gyűjtő portálokon megjelenő észrevételek alapján történik. (Tripadvisor, Booking.com, Expedia, HRS, HolidayCheck, Szállás.hu, stb.)

4.4.   A szálloda munkavállalóira kiterjedő motivációs politikája, képzések szervezése.

4.5.   A szálloda Vállalati Társadalmi Felelősségvállalás (CSR) terén végzett tevékenységének bemutatása

  1. A pályázatra jelentkező szállodák teljesítményét az MSZÉSZ és az MTÜ képviselőiből álló 5 tagú Bíráló Bizottság értékeli.
  2. A Bíráló Bizottság a beérkezett pályázati anyag, a mystery shopping, a vendégvélemények értékelése alapján javaslatot tesz kategóriánként a pályázók sorrendjére, valamint esetleges különdíjakra. Ezeket az MSZÉSZ Választmánya hagyja jóvá.
  3. A pályázók teljesítménye értékelésének módja: az értékelésnél a zsűri5témát vesz figyelembe. Ezek közül a piaci teljesítményre vonatkozó mutatószámokat max. 30, a szolgáltatások minőségét max. 40, az innovációt max. 10, a humánpolitikát max. 15, a Vállalati Társadalmi Felelősségvállalást max. 5 pontra értékelheti, azaz az elérhető pontszám összesen 100. A HSU minősítéssel rendelkező szállodák a minőség kritériumnál + 10 pontot kapnak. Ezek, ha minden követelményt 100%-ban teljesítenek, 110 pontot érhetnek el.
  4. A kategóriánként megválasztott „ÉV SZÁLLODÁJA”, a különdíjban részesülők az erre az alkalomra 2018 februárjában szervezett díjátadó gálán – a turizmus állami irányítása, és a sajtó képviselőinek jelenlétében – oklevelet, plakettet kapnak. A nyertesek marketingjükben egy évig használhatják az „ÉV SZÁLLODÁJA” címet. Az MSZÉSZ az MTÜ támogatásával bel- és külföldön tájékoztatást ad a magyarországi „ÉV SZÁLLODÁJA” nyertesekről, az MTÜ a melléklet szerinti marketing támogatást biztosítja részükre.
  5. A pályázat benyújtási határideje és helye: 2017.november 17. 12 óra, az MSZÉSZ Titkársága.

A pályázat elektronikus változatát az adat@hah.hu címre, nyomtatott formában a 1123 Budapest, Jagelló út 1-3-ra kérjük.

  1. A pályázat díja 3-3* superior kategóriában: 130.000 Ft + ÁFA, 4*-4*superior kategóriában 160.000 Ft + ÁFA, 5*-5* superior kategóriában 190.000 Ft + ÁFA (a díj tartalmazza a szervezési költségek mellett 2 fő részvételét a díjátadó gálán), amelyet a pályázat benyújtásáig kell átutalni a Magyar Szállodaszövetség Szolgáltató Kft. 11795009-29909489-00000000 számú számlájára.
  2. A pályázók teljesítményének értékelése során szerzett információkat az MSZÉSZ bizalmasan kezeli, és kizárólag a pályázatok értékeléséhez használja fel.
  3. A pályázatokkal kapcsolatos bármilyen kérdésben az MSZÉSZ Titkársága áll rendelkezésre.

Budapest, 2017. október 2.