Év Szállodája kategórianyertes lett a Hilton Budapest – interjú és videó

Forrás: turizmus.com

 2024. április 02. 11:26

Az országosan meghirdetett 5*-os kategóriában a Hilton Budapest lett a nyertes a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) Év Szállodája 2023 pályázatán. Interjúnk Szabó Áron szállodaigazgatóval.

Miért tartották fontosnak, hogy megmérettessék szállodájukat az Év Szállodája versenyen?

Tavaly megígértem Szauter Istvánnak (a Frivex Consulting ügyvezetője – a szerk.), hogy idén nevezni fogunk, de ettől függetlenül is fontos tudni, hogy hol tartunk és jó-e az irány. A mindennapokban a napi ügyekre, a vendégek és partnerek azonnali igényeire reagálunk, egy szakmai díj viszont nem pillanatnyi teljesítményt értékel, hanem egy időszakról és a fejlődésről ad átfogó képet. A díj a külső és a belső kommunikációban egyaránt jól használható, kiváló lehetőség a szervezeti bizalom megerősítésére, a csapat elismerésére. Gyakran nyúlunk a pályázatra elkészült kisfilmhez és az e-mail-aláírásba is belekerült az elismerés.

Milyen fejlesztésekről, innovációkról számoltak be a pályázatban?

2023-ban a szolgáltatás minőségének javítására, a kommunikációra, a szálloda egyediségének erősítésére és környezetünk minőségének javításárra koncentráltunk. Tavaly indult el a Hilton új platformjának az átalakulása és fejlesztése, ezen keresztül a vendégkommunikáció, a speciális kérések, a problémák kezelése és megoldása egy felületen valósulhat meg. Az új technológiák és a kor elvárásainak figyelembevételével újraterveztettük a konyhai területet és hűtőkapacitásainkat. A megvalósítás hosszabb távú, többlépcsős folyamat lehet, elvárásaink szerint javítani fogja a hatékonyságot és az energiafelhasználást.

Milyen humánpolitikát alkalmaz a cég a munkaerő megtartására, motiválására?

A HR-tevékenységünk két pillére a Danubius munkatársi juttatási rendszere, valamint a Hilton márka értékei és vállalati kultúrája. Negyedévente Spirit & Smile díjat adunk a kiemelkedő egyéni teljesítményért, a munkatársak felejthetetlen pillanatait pedig a „Catch me at my best" program keretében jutalmazzuk. A Danubius Díjakat az éves teljesítmények alapján ítéljük oda különböző kategóriákban.

Kollégáink fejlesztésének origója a munkatársi képzési program.

A képzések részben online, a Hilton University felületén, részben élőben, a belső trénerek és professzionális partnerek segítségével valósulnak meg. Vezetői képzésre a Danubius saját vezetői programjait és coaching lehetőségeit használjuk.

Az 5* kategóriában a Hilton Budapest lett a nyertes a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) Év Szállodája 2023 pályázatán

Fotó: Tamás Pál

Büszke vagyok rá, hogy – sok tapasztalt kolléga megtartása mellett – 2023-ban negyven új, 35 év alatti munkatársat sikerült toboroznunk, integrálnunk és megtartanunk a csapat részeként.

Melyek a szálloda CRS-tevékenységének főbb pontjai?

A Hilton ESG programjának (Travel with purpose) keretein belül Nagyköveti programot indítottunk, amelynek része CSR-tevékenységünk is. Hosszútávú partnerségben dolgozunk együtt a Csik Ferenc Gimnáziummal, adományozási programokat szerveztünk a Magyar Üdvhadsereggel partnerségben, pályaorientációban segítjük a Gundel Vendéglátóipari és Turisztikai Szakgimnáziumot. A Pannonhalmi Főapátsággal közösen tavaly elindítottuk az UNESCO Világörökségi helyszínek együttműködését. Részt veszünk a környező közterületek és zöldfelületek megújításában, a Hotel Hero kezdeményezésben, támogatjuk az I. Kerületi Közbiztonsági Közalapítvány működését.

A verseny során a szállodai teljesítményt is értékelik. Ez hogyan alakult 2023-ban?

A 2023-as év a nagy visszatérés éve a Hilton Budapest számára, sikerült sok korábbi rekordot megdönteni mind bevétel, mind átlagár, mind pedig profit vonatkozásában. A szálloda piaci részesedése szintén kiemelkedő volt. Egyedül az eredményességi rátánkat nem sikerült a 2019-es szintre felhoznunk, az ismert okok miatt.

A ház mely, egyediséget adó szolgáltatásaira a legbüszkébbek?

Az utánozhatatlan egyediséget szállodánk fekvése adja. A történelmi környezet és a különleges kulináris élmények találkozása szállodánk White Raven Skybarja, ahonnan a pesti Duna-partra, Budapest kiemelt látványosságaira, és a város szinte összes rooftop bárjára ráláthatunk.

A Hilton Budapest pályázatra készített, bemutatkozó videóját itt tudják megtekinteni: