Különdíj után idén Év Szállodája kategórianyertes az Elixír Hotel – interjú és videó

Szerző: Pintér Tünde

Forrás: turizmus.com

 2024. március 21. 17:34

A fővároson kívüli 3* kategóriában a mórahalmi Elixír Medical Wellness Hotel lett a nyertes a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) Év Szállodája 2023 pályázatán. Interjúnk Berta Zsolt igazgatóval.

Mit jelent önöknek az Év Szállodája kategóriagyőzelem?

A koncepciónknak nyitás óta része a különböző szakmai díjak és védjegyek megpályázása, a Magyar Turizmus Minőségi Díj és a Zöld Szálloda díj korábban már igazolta eredményeinket. Nem ismeretlen számunkra az Év Szállodája verseny sem, hiszen 2018-ban kiemelkedő piaci teljesítményéért Főnix különdíjban részesültünk. Nagy öröm, hogy az Év Szállodája versenyen a szakma ismét elismerte szolgáltatásunk színvonalát. A siker közös, a pályázati anyag összeállításában értékesítési vezetőnk, Szegedi-Katona Klaudia oroszlánrészt vállalt.

A győzelemről a szakmai és nagyközönségi, helyi és határon átnyúló médiában is igyekszünk hírt adni, az elismerést a közelgő 10 éves születésnap kommunikációjába is be fogjuk illeszteni.

A szálloda melyik, egyediséget adó szolgáltatására a legbüszkébbek?

A butikhotel jellegből és méretünkből fakadóan közvetlen kapcsolatot ápolunk a hozzánk érkezők vendégekkel. Többségük számára fontos érték a vonzó kisvárosi környezet, kis ékszerdobozként tekintenek Mórahalomra. Az idén 60 éves gyógyfürdővel való közvetlen összeköttetés szintén meghatározó az arculatunkban.

Az Év Szállodája díjátadón (b-j):  Szauter István (zsűrielnök), Erdei Bálint (MTÜ), Berta Zsolt (Elixír Medical Wellness Hotel), Flesch Tamás (MSZÉSZ)

Fotó: Tamás Pál

Milyen fejlesztésekről, innovációkról számoltak be a pályázatban?

Fontosnak tartjuk az állagmegóvást, ezért végeztük el a szobai bútorzat átkárpitozását, az étterem teljes megújítását, a fürdőszobai mosdópultok cseréjét. A földszinten kialakítottunk két új kétágyas szobát, a konyhán elektromosra cseréltük a gázüzemű berendezéseket, az energiafogasztásunkat felére csökkentő napelemrendszert építettünk ki.

A környezettudatosságra már az épület tervezésekor odafigyeltünk, a fűtést és a melegvíz-ellátást termálhővel biztosítjuk, most korszerűsítettük a világítást, az ablakokat a teljes épületben nyitásérzékelővel láttuk el. A beszállításban előnyt adunk a helyi vállalkozásoknak, felhasználjuk és tovább értékesítjük a Homokháti Portéka védjeggyel ellátott termékeket, a bárban és a minibárban helyben készült italokat, valamint a Tündérkert aszalványait és sós termékeit kínáljuk.

Milyen humán politikát alkalmaz a cég a munkaerő megtartására, motiválására?

Kis szállodaként átlagosan 25 munkavállalóval működünk. A csapat ütőképes, a fluktuáció alacsony, tréningekkel, továbbképzésekkel, igény szerint tanulmányi szerződéssel támogatjuk kollégáink szakmai tudásának növelését. A hagyományos béren kívüli juttatások mellett kedvezményes üdülési lehetőséget, fürdőbelépőt, színházjegyet ajánlunk fel dolgozóinknak.CSR tevékenységünk szerteágazó, támogatjuk a helyi judo sportegyesületet, gyakran veszünk részt helyi faültetésben. Az ágazati képzőközpont résztulajdonosaként gyakorlati oktatóhelyként is működünk.

A verseny során a szállodai teljesítményt is értékelik. Ez hogyan alakult 2023-ban?

2022-ben 80 százalékos, 2023-ban 81 százalékos volt az éves kihasználtságunk, a fürdőnek és a medical wellness részlegnek köszönhetően egyenletes teljesítménnyel, szezonális ingadozások nélkül. Szeretnénk megóvni az amortizációtól a szállodát, ezért a kihasználtság helyett az átlagárban és a szolgáltatások minőségében igyekszünk felfelé elmozdulni.

Az Elixír Medical Wellness Hotel pályázatra készített, bemutatkozó videóját itt tudják megtekinteni: