Évzáró MaReSz Közgyűlés a Hungexpon, díjátadóval

Forrás: turizmus.com

 2015. december 13. 14:12

December 10-én tartotta éves közgyűlését a Magyarországi Rendezvényszervezők és -szolgáltatók Szövetsége. Az elnökség beszámolt az elmúlt év eredményeiről, kiemelten az új Kongresszusi Központtal kapcsolatos egyeztetésekről.

A MaReSz vezetésével, a Mabeusz, MUISZ, MSZÉSZ közreműködésével szakértői fórum alakult, mely azon fáradozik, hogy már a tervezési fázisban megfelelően képviseljék a MICE-piac igényeit.

A MaReSz gasztronómiai tagozata az MVI-vel közösen sikerrel lobbizott az Artisjusnál, így a jövőben a vendéglátó egységekben az élőzenei szolgáltatások után nem kell kétszeres jogdíjat fizetni.

Bemutatták a MaReSz idei és jövő évre tervezett eseményeit. Az Event Touch rendezvényszakmai konferencián kívül 3 alkalommal kerül majd megrendezésre az EventHUB networking esemény, továbbá képzések indulnak online marketing, értékesítés és kommunikáció témában.

 

Az eseményen megválasztották a Felügyelő Bizottság tagjait: b az elnöki tisztséget ÉderZoltán (Brill Kft.) viszi tovább, tagjai Varga Attila (Diamond Congress)., Hajós Róbert (Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem). Új elnökségi tagnak vűlasztották meg Varga-Szabó Andreát az Apple Party Service képviseletében.

Elfogadták a szövetség pénzügyi terveit. Az új PTK rendelkezéseinek megfelelően bemutatták az új Alapszabály-tervezetet, melyet szintén elfogadtak. A szakmai nap végén az Év Rendezvényszervezője, illetve Év Rendezvényszolgáltatója Díj felterjesztettjeiről szavazott a tagság. A február 1-jei díjátadó gálán az Év Rendezvényszervezője Díjat Körömi Anna (Event & More), az Év Rendezvényszolgáltatója Díjat pedig a Visualpower Kft. veheti át.

Átadásra került a MaReSz Díj is, melyet Tornyai Péter, a TorTer e-Design Kft. vezetője vehetett át, aki kiemelkedő szakmai és emberi munkájával évek óta fáradozik a rendezvényszakma elismertségén.

A Közgyűlés Kovács Györgyi, BFTK prezentációjával zárult a Budapest kártya MICE lehetőségeiről.