ExplorEger okostelefonnal

 2014. március 27. 11:15

Bemutatták Eger két, okostelefonokra fejlesztett alkalmazását, az applikációk - egyelőre IOS-re tölthetők le az AppStore-ból, néhány hét múlva azonban bemutatjuk elérhetővé válik Android és Windows platformokon is.

Sikerrel indult el Eger új honlapja, az eger.hu, és a kedvezményekre jogosító Eger városkártya is, melyet a március 15-i bevezetés óta 600-an igényeltek és 400-an már meg is kapták azt – mondta a március 26-án tartott sajtótájékoztatón Habis László polgármester. Rámutatott: szintén hasonlóan fontos eredménynek tartja Eger most elkészült, két okostelefonos alkalmazását. Az ExplorEGER egy turisztikai applikáció, melyben azonban az egriek is nagy örömmel böngészhetnek, a ManEGER pedig kifejezetten az egrieknek szóló alkalmazás, amely a mindennapokban segíti a lakosokat. Mindkét alkalmazás ingyenes lesz minden platformon.

Habis László kifejtette: a fejlesztés során a cél az volt, hogy Egerhez méltó módon, színes tartalommal, újító megoldásokkal készüljenek el a mindennapokban hasznos alkalmazások. Rázsi Botond alpolgármester saját telefonján mutatta be az Eger applikációk működését.

A „ManEger" névre hallgató program arra hivatott, hogy megkönnyítse az önkormányzati ügyintézést, a mindennapi egri életet. Azonnal megtalálható benne, hogy egy adott problémával melyik ügyintézőhöz fordulhat az ügyfél, s az alkalmazást kátyúbejelentőként is lehet használni. Könnyedén intézhető vele a mobilparkolás, de a program tartalmaz eseménynaptárt, helyi híreket és videó anyagokat, buszmenetrendet, s a helyi rádiókat is hallgathatja az érdeklődő.

A beszédes nevű „ExplorEger" főként turistáknak szól, de az alpolgármester szerint az egriek is egészen biztosan szívesen, büszkén használják majd. Az applikáció egyik különlegessége a lenyűgöző megjelenítésű gömbpanorámák sora, s ez a tartalom még bővül a közeljövőben. Rázsi Botond hozzáfűzte: azok, akik egri utazást terveznek, nagy hasznát veszik majd az ingyenes alkalmazásnak, szállást foglalhatnak, megtalálják a teljes egri vendéglátó ipari kínálatot (éttermeket, borászatokat, cukrászdákat), városi sétákat tervezhetnek audio-guidedal, galériákat böngészhetnek. Itt is elérhető a városi eseménynaptár és egy intelligens, témák szerint szűrhető térkép.