Extrém sportolók és veterán repülők a Red Bull Air Race-en

Forrás: MTI/turizmus.com

 2015. július 02. 16:09

Július 4-én és 5-én visszatér a Red Bull Air Race mezőnye Budapestre. A Duna partra kilátogató nézőket a világ legjobb műrepülő pilótáinak versengése mellett számos egyéb program is várja: láthatják extrém sportolók mutatványait, katonai bemutatókat és különleges repülőgépeket is.

A Flying Bulls repülő veteránjai a Red Bull Air Race hétvégéjén Budapestre látogatnak. Szombaton és vasárnap is alacsonyan húz el a helyszín, a Duna Lánchíd és Margit-híd közötti szakasza fölött a flotta egy része, többek között a B25-ös harci gép, a gyönyörű és páratlan értékű P38-as, valamint a rendkívül ritka Corsair, amelyből csak néhány repülőképes példány maradt Európában.

A repülős programok mellett a nézők extrém sportolók lélegzetelállító bemutatóit is láthatják. A Magyar Tudományos Akadémia parkolójában fellép Európa egyik legismertebb akrobatikus kosárlabda csapata, a Lords of Gravity. A fő látványosság természetesen továbbra is a Red Bull Air Race versenye, az időmérő edzésekre szombaton, magára a futamra vasárnap kerül sor.

Az esemény miatt vasárnapig forgalomkorlátozások lesznek Budapest belvárosában. A rendezvény miatt a legnagyobb forgalomkorlátozásokra az I., a II. és az V. kerületben, illetve a Duna érintett szakaszán szombaton és vasárnap kell számítani.

További információk a www.bkkinfo.hu oldalon találhatók.