Ez a Pigalle nem Párizsban van

Forrás: turizmus.com

 2017. április 06. 11:25

Tömött gardróbbal és mindent felülmúló luxussal várja a márkamániásokat a Pigalle nevű göteborgi szálloda.

Fantázia, dekadencia, design, luxus, ruhásszekrény tömve ruhákkal, ékszerekkel és kozmetikumokkal, és 50 féle minipezsgő a minibárban – ez jellemzi egyebek között a szolgáltatásokat.

A koncepció teljesen eltér a puritanizmusra törekvő svédektől és az is nyilvánvaló, hogy inkább a divatbolond tehetős külföldi nőket szólítja meg, mint az üzletembert vagy a kongresszusra érkező turistát.

A Vogue magazin a világ legdekadensebb szállodai lakosztálya címet adományozta a francia nevű butikhotelnek. Ezt a címet egyebek között a különleges színekkel, textilekkel, selyemfüggönyökkel, puha párnákkal és finom díszítésekkel érdemelték ki, no meg azzal az ötlettel, hogy a vendéget egy házhoz szállított butikkal fogadják, ahol a ruhák világmárkák címkéit viselik.

A hűtőben lévő több tucatnyi minipezsgő arra szolgál, hogy a vendég válasszon, és mindegyiket próbálja ki. A Hotel Pigalle együttműködik a legelegánsabb svéd áruházzal, az NK-val, amely szállítja az öltözékeket, elsősorban Celine-től, Diortól, Christian Louboutin-től, de még a mandzsettagomb kínálatot is gondosan válogatja ki a beszállító, akárcsak a kozmetikumokat.

Mindez persze nem ajándék, és nincs benne a szobaárban, csupán ajánlat: a vendégeknek a foglalás során meg kell adniuk ruha és cipő méreteiket, és ha tetszenek a holmik, meg is vásárolhatják azokat.

(forrás: Allt om resor)