Ez történt az Mft Projektkezelő Kft. housekeeping konferenciáján

Szerző: PR-cikk

Forrás: turizmus.com

 2024. március 18. 14:00

Az Mft Projektkezelő Kft. immár második alkalommal rendezte meg housekeeping konferenciáját március 11-én, amelynek ezúttal az Aquincum Hotel Budapest adott helyet.

A szakmai fórumon négy, a szállodák housekeeping területét érintő, kiemelten aktuális témát jártak körül a budapesti és vidéki szállodaláncok, valamint önálló hotelek képviselői Marosvölgyi József, a rendezvényt szervező cég ügyvezetője moderálásával.

Aktuális témákat jártak körül a résztvevők

Fotó: Mft Projektkezelő Kft.

A budapesti szállodák munkaerőgondjai, illetve a külföldi munkavállalókkal kapcsolatos tapasztalatok volt az első téma. A beszélgetés résztvevői megosztották egymással a nyelvi és kulturális nehézségeket áthidaló megoldásaikat, a betanítások gyorsítására tett kísérleteket, a különböző nemzetek közötti hasonlóságokat és különbségeket.

A második beszélgetésben olyan nehéz kérdések is szóba kerültek, mint a család és a gyermekvállalás lehetősége, nehézsége a karrier és a szakmaszeretet keretein belül. Több fiatalabb vezető véleménye találkozott a nagyobb tapasztalattal rendelkező kollégákéval, és az eszmecsere során kirajzolódott egy életpálya-modell, ami segítséget jelenthet a pályájuk elején járók számára.

„A housekeeping egy olyan terület, amit nem lehet kizárólag csak a számítógép előtt ülve, meetingekre járva, a számok tükrében értelmezni” – ezzel a mondattal kezdődött a housekeeping vezetők szerepét és súlyát tárgyaló harmadik beszélgetés. A vitaindító mondattal a jelenlévők egyetértettek, abban viszont már ütköztek a vélemények, hogy a mikromenedzseri attitűd vagy a feladatok jól szervezett „outsource-olása” teszi-e eredményesebbé a munkát. Végül abban kiegyeztek, hogy egy dolog biztos: a házat minden esetben „látni kell”, és ezt semmi esetre sem lehet elhanyagolni.

A konferencia résztvevői

Fotó: Mft Projektkezelő Kft.

A negyedik beszélgetés során a többi területi vezetővel történő vitás helyzetek megoldásainak feltárását firtatta a moderátor. A pályájuk elején járó kollégák praktikus gyakorlati tanácsokat és jól működő megoldásokat hallhattak tapasztaltabb társaiktól, de a fiatal vezetők is tudtak újszerű megközelítéssel szolgálni, amire a nagyobb múlttal rendelkezők reagáltak elismerően. A beszélgetés üde színfoltja volt, hogy Solymosi Piroska higiéniai szakértő és szaktanácsadó a beszállítói oldalt képviselve osztotta meg véleményét a jelenlévőkkel.

A rendezvény végén egy takarító robot is bemutatkozott

Fotó: Mft Projektkezelő Kft.

(X)

Nyitókép: 123rf.com