Ezek a legtutibb helyek a Balaton körül, kóstold körbe a tavat!

Forrás: turizmus.com

 2024. június 18. 16:49

Hol kóstolhatóak a legtutibb balatoni fogások, borok? Merre érdemes kirándulni, bringázni a tó körül? A Balatoni Kör térképes Kóstold Körbe kiadványában mindenki megtalálja a hozzá leginkább passzoló balatoni helyeket.

A Balatoni Kör 2024/25-es térképmelléklettel elkészített Kóstold körbe kiadványát a Balatoni Kör elnöke, Pach Gábor mutatta be. Ez a tízéves Balatoni Kör nyolcadik kiadványa, melyben a 60 tag mellett idén is szerepelnek az általuk ajánlott helyszínek is.

kostoldkorbe

Megjelent a Balatoni Kör térképes Kóstold Körbe kiadványa

Fotó: Pesthy Márton

Az "egymást ajánljuk" szlogen ebben a füzetben is megjelenik, hiszen a benne szereplő egységek hisznek a közös gondolkodásban, egymás erősítésében.

A kiadványban szereplő balatoni vendéglátóhelyek évek óta kiszámítható, magas minőséget nyújtanak a vendégeknek, ami ár-érték arányban is kiváló.A kiadványban mintegy 90 étterem, borászat, szálláshely, cukrászda, sörfőzde, pálinkafőzde és turisztikai attrakció, szakmai partnerek és szponzorok kaptak helyet. A füzet a benne szereplő helyszíneken és a Balatoni Kör rendezvényein lesz elérhető.


Tízéves Európa első strandétel versenye

A kiadvány mellett az Év Strandétele versenyt is bemutatták a Balatoni Kör rendezvényén.

Kardos Gábor, a verseny ötletgazdája, a Balatoni Kör alapító tagja elmondta: "Tizedik éve tartjuk meg az Év strandétele versenyt, és csak ebben az évben tudatosult bennem, hogy ilyen megmérettetés sehol máshol nincs Európában. Ez a verseny nagyban hozzájárult, hogy az utóbbi évtizedben jelentősen bővült, izgalmasabbá, egészségesebbé és kreatívabbá vált kedvenc tópartunk gasztrokínálata. Az idei Év strandétele versenyben létrehoztunk egy balatoni stranddesszert ételkategóriát, idén is kiemelten értékeljük, akár különdíjjal is a jóárasított ételeket, vagyis azt, ha egészséges és lehetőleg helyi alapanyagokból sikerül elérhető áron kínálni a nevezett fogást."

Tizedik alkalommal hirdették meg az Év strandétele versenyt

Fotó: Pesthy Márton

A 2024-ben díjazott kategóriák:

  • az év strandétele (büfé vagy bisztró kategóriában),
  • a büfé vagy bisztró kategória legjobbja (attól függően, hogy a kettő közül melyik nyeri a fődíjat, a másik kategória legjobbját is díjazzák),
  • az év felfedezettje,
  • az év jóárasított strandétele,
  • az év legjobb vegetáriánus vagy vegán strandétele,
  • az év balatoni stranddesszertje.

 

A versenyre július 10-ig várják a nevezéseket a balatonikortitkar@gmail.com vagy az info@balatonikor.hu címre.