Ezek a legnépszerűbb kínai szállodafoglaló oldalak

Forrás: tnooz

 2018. szeptember 01. 10:32

Öt portálon bonyolódik a teljes kínai szállásfoglalási forgalom 96%-a. A nagyobb részaránya ráadásul folyamatosan nő.

A Trustdata nevű adatelemző  cég legfrissebb jelentése szerint öt játékos uralja a kínai online szállásfoglaló piacot.

Ezek sorrendben a következők: Meituan, Qunar, Ctrip, Tongcheng-eLong és Fliggy. Ezeken az oldalakon bonyolódott az idei második negyedévben a kínai online hotelfoglalások 96.4%-a. Ugyanez az öt platform mutatta a legnagyobb forgalombővülést is a vizsgált időszakban, így dominanciájuk tovább erősödött.

Kínai turista kínai oldalon foglal

Fotó: techinasia.com

A jelentésből az is kiderül, hogy a havi aktív felhasználók száma 20%-kal nőtt egyetlen negyedév alatt, és elérte a 91,9 milliót. A növekedés elsősorban a "harmadlagos" és még kevésbé fejlett városokból érkezett, illetve az 1980 után született kínai lakosok által végzett foglalásokból származik.

Érdekes különbségek is vannak ugyanakkor a legnagyobb szállásfoglaló oldalak között. A megrendelések és a vendégéjszakák számát tekintve egyértelműen a Meituan Hotels-é az elsőség, piaci részesedése 46,2%-os ebben a vonatkozásban. Mi több, a Meituanon több éjszakát foglaltak le, mint a Ctripen, a Qunaron és a Tongcheng-eLong-on összesen.

A Fliggy az online piacteret uraló óriás, az Alibaba utazási leányvállalata, amely első helyen áll viszont a "fogyasztói hűség" tekintetében. A Ctrip pedig a többcsillagos szállodák terén tekinthető piacvezetőnek. Ugyanakkor az elemzők szerint mind a Meituan, mind a Fliggy igyekszik ebben versenyre kelni a Ctrippel.

A Ctrip fő felhasználói bázisát a középkorú, jó vásárlóerővel rendelkező kínaiak adják, addig a Meituan Hotels és a Fliggy ügyfélkörében főleg olyan fiatalok szerepelnek, akiknek főleg a jövőben nő majd meg a vásárlóerejük.