Magyar szállodát is díjaztak a Heritage Hotels of Europe gáláján

Forrás: turizmus.com

 2022. november 21. 09:54

Harmadszor hirdették ki a Heritage Hotels of Europe nyerteseit egy rangos díjátadó ünnepségen, amelyet Magyarországon, Röjtökmuzsajon, a Szidónia Kastélyszálloda fogadótermeiben tartottak. A díjátadón a házigazda az „Év Vendéglátója” díjban részesült.

A Covid-19 világjárvány okozta kétéves kényszerszünet után hirdették ki a nyerteseket. A díjátadó ünnepség alkalmából számos történelmi szálloda tulajdonosa, utazással és életmóddal foglalkozó újságíró, valamint az utazási ágazat befolyásolói és képviselői jöttek össze Európa minden tájáról.

A Heritage Hotels of Europe Díj célja, hogy elismerésben részesítse a legkiválóbb történelmi szállodákat, és azokat a kiemelkedő személyiségeket, akik új életet lehelnek a régi falak közé. A több országból származó, a nyilvánosság által jelölt szállodákat egy tapasztalt, hétfős zsűri értékelte az alábbi hét kategóriában: Dizájn, Wellness, Gasztronómia, Vendéglátás, Kultúra, Romantika, valamint az Év Házigazdája.

Az idei „Örökség és kultúra” díjat a Hotel Schloss Leopoldskron (Ausztria, Salzburg) kapta, amely ideális hely a kultúra sokrétű befogadásához a palotában és annak csodálatos parkjában is: saját műgyűjteménnyel rendelkezik és rengeteg kiállítást, koncertet és színházi előadást szerveznek itt.

Az „Örökség és gasztronómia” díj nyertese szintén Ausztriában, Tirolban található. A strasseni Strasserwirt kastély 2018-ban egyszer már megszerezte a díjat ugyanebben a kategóriában, de a szezonális és regionális termékekre épülő, könnyű, kreatív ínyenc konyha ismét meggyőzte a zsűrit.

A wellness kategóriában a zsűri sorozatban harmadik alkalommal ítélte oda a tátralomnici Grandhotel Prahának a díjat.

A szlovákiai Trencsénben működő Hotel Elizabeth lenyűgöző módon mutatja be, hogyan ötvöződhet harmonikusan a hagyomány és a korszerűség, így nem csoda, hogy az „Örökség és dizájn” kategória nyertesének választották. Az autentikus szecessziós stílus a modern dizájnnal és a legkorszerűbb technológiákkal ötvözve minden vendég számára egyedi, jó hangulatot teremt.

A Szidónia Kastélyszálloda az Év vendéglátója lett

Fotó: Szidónia Kastályszálló/Facebook

A németországi idilli Ruhpolding községben található Alpenhotel Wittelsbach szállodát, amely 1888 óta családi tulajdonban van, a házigazdák, az Eismann család és csapatuk által teremtett minőségi vendéglátásért választották ki, akik nagy odaadással gondoskodnak vendégeikről. A hagyományokkal és jövőképpel rendelkező szálloda ennek köszönhetően nyerte el az „Örökség és Vendéglátás” díjat.

Idén az "Örökség és romantika" díjat a szlovákiai Béla községben található Hotel Château Bela nyerte el, ahol szerelmesek felejthetetlen pillanatokat tölthetnek el együtt.Végül pedig a gála házigazdája, a Szidónia Kastélyszálloda is bezsebelhetett egy díjat. Miután a koronavírus előtti utolsó "békeévben" elnyerte az "Örökség és vendéglátás" kategória fődíját, idén az "Év vendéglátója" lett a röjtökmuzsaji szálloda. A zsűri elismeréssel adózott a személyzet csapatszellemének és elhivatottságának – hiszen sokan immár évek óta a szállodában dolgoznak közülük.