Ezek a szállodák nyitnak 2016-ban

Forrás: Turizmus Panoráma

 2015. november 19. 10:02

A Turizmus Panoráma magazin összegyűjtötte a 2016-os nyitást tervező, jelentősebb szállodai beruházásokat. A főváros élen jár a fejlesztésekben, de Hollókő, Lenti, Esztergom is hiányt pótló létesítménnyel gazdagodik, Balatonfüred pedig visszakapja emblematikus szállodáját.

Portobello Wellness és Yacht Hotel

Esztergomban, az Aquasziget élményfürdővel zárt folyosóval össze­kötött négycsillagos Portobello Wellness és Yacht Hotel még ez év utolsó napján, összesen 95 szobával nyitja meg kapuit. A 2 milliárd forintos beruházással megépült szállodában tematikus lakóegységeket is kialakítottak. A ház szolgáltatásait tetőtéri tárgyaló, konferenciaterem, gyermekmegőrző játszóház, 180 fő befogadására alkalmas étterem, kávézó, lobbibár, terasz, napozóterasz gazdagítja.


A beruházó egy későbbi projekt keretében a Kis-Duna partján mólót épít, hogy a vízi járművön érkező vendégeket is fogadni tudják.

 

Hotel Moments Budapest

Március 1-jétől fogad vendégeket a budapesti Andrássy út 8. szám alatti Hotel Moments Budapest a Continental Group harmadik házaként. A 99 szobás, négycsillagos szálloda egy 19. század végi palota átalakításával nyílik meg, finoman elegáns, art deco stílusú belső dizájnnal.

 

Az épületben helyet kap egyebek mellett egy 80 férőhelyes konferenciaterem, illetve egy utcafronti bejárattal is rendelkező étterem Bistro Fine néven, amely a borkülönlegességekre helyezi a hangsúlyt, és barátságos árfekvésével a budapesti lakosokat is megszólítja. Az étteremnek nagy terasza lesz majd az Andrássy útra és a Káldy Gyula utcára.

 

Small Grand Hotel

Jövő év elején nyílik meg a Károly körúthoz közeli Asbóth utcában a 107 szobás Small Grand Hotel.

 

A Small Grand Hotels Worldwide koncepciója a grand hotelek mesés világát ötvözi a kisebb szállodák szívélyességével, családias kiszolgálásával. Budapesti egységük hangulatában a 20. század aranykorát idézi majd, ám felszereltségét tekintve nagyon is 21. századi. A zöld- és energiatakarékos építészet, valamint az NFC-alapú kommunikációs megoldások mellett – ami révén a szobák akár mobiltelefonnal is nyithatók – a kialakításnál ötcsillagos hangsúlyt kapott a gyors wifi, továbbá a tökéletes alvásélmény.

 

Hotel di Verdi

Az Üllői úton, a 3-as metró Klinikák megállójánál épülő komplexum első, kollégiumi szárnya a tervek szerint 2016 tavaszára készül el, egy évre rá adják át a 92 szobás, négycsillagos Hotel di Verdit, valamint az újabb kollégiu­mi egységet 117 szobával. A szállodáról egyelőre keveset tudni, a legfelső szintjén kialakított különterembe rendezvényeket álmodott a beruházást végző Palermo Kft., az étterem a külső vendégek előtt is nyitva áll majd.

 

 

Castellum Hotel Hollókő

A tervek szerint márciustól nyitja meg kapuit a négycsillagos Castellum Hotel Hollókő. A 68 szobás ház berendezésénél figyelembe veszik a világörökségi helyszín jellegzetességeit, illetve szeretnék megjeleníteni a kínálatban a helyi termékeket is. A szállodában 160 férőhelyes étterem, 420 négyzetméteres wellnessközpont, illetve egy 60 és egy 80 személyes konferenciaterem is helyet kap.

 

A szolgáltatások között szerepel még bowling, játszószoba, programszervezés, ingyenes wifi, laptopkölcsönzés, sőt saját kerékpárkölcsönzőt és szervizt is üzemeltetnek majd. Nagy figyelmet fordítanak az energiatakarékos üzemelésre, az épület tetején napelemeket helyezve el.

 

Hotel Füred Spa & Conference

A négycsillagos Hotel Füred Spa & Conference 2016 tavaszától, közvetlenül a Balaton partján fogadja a vendégeket, összesen 173 kétágyas szobával és többféle lakosztállyal. A wellnessrészlegen 5 beltéri és 2 kültéri medence nyújt majd vizes élményeket. Az egyedi kivitelű spa-ban infra-, finn és bioszauna, gőzfürdő, Kneipp-taposó, sóbarlang és meleg sófürdő kínál ellazulási lehetőséget. A 300 férőhelyes éttermet látványkonyhával látják el, kapacitását 3-400 személyes panorámás terasz egészíti ki. A konferenciarészleg összesen 800 fő befogadására lesz alkalmas.

 

A 4,5 milliárd forint értékű beruházás a Flamingó Wellness és Konferencia Hotel tulajdonosainak érdekeltségébe tartozik, a két szálloda üzemeltetését közös csapat végzi majd.

 

Thermal Hotel Balance Lenti

Nettó 3,3 milliárd forintos projekt részeként épül Lenti első négycsillagos szállodája, szolgáltatásait szintén jövő tavasztól élvezhetik a vendégek. Az épületben – melyet folyosó köt össze a fedett fürdővel – összesen 92 standard és superior szoba található, két, berendezésében és méretében egyaránt extra luxuslakosztályt is kialakítanak. A negyedik emelet ad helyet a szálloda saját wellnessrészlegének. A szolgáltatásokat 280 fős kapacitású, szekcionálható konferenciaterem és 260 személyre méretezett étterem egészíti ki.

 

Az önkormányzat által építtetett hotel üzemeltetője a Lenti Gyógyfürdő Kft. lesz. A projekt részeként a fürdőben új fedett élményvilágot alakítanak ki.