Ezek lesznek a 2018-as év legmenőbb új szállodái

Forrás: turizmus.com

 2018. február 05. 14:48

Az idei évben is számos különleges hotelt adnak át Európa nagyvárosaiban és a világ legeldugottabb zugaiban.

Közel két tucat, idén nyíló különleges hotelt gyűjtött össze a Conde Nast Traveller, ezek közül válogattunk ki néhányat.

Lutetia, Párizs

Idén tavasszal nyitja meg újra kapuit a Lutetia Párizsban, amelyet eredetileg 1910-ben adták át a nagyközönségnek. Ebben a hotelban írta állítólag James Joyce az Ulyssest, később rendszeres vendég volt itt Picasso, Matisse, Serge Gainsbourg és Miles Davis. A Lutetia a The Set szállodacsoport részeként lép ki a piacra, a másik két egység a Hotel Café Royal Londonban, valamint a Conservatorium Amszterdamban. A felújítás négy éven át zajlott, a végeredmény az art deco, art nouveau elemek kombinációja a legmodernebb kortárs dizájnnal a 184 szobás szállodában.

COMO Uma Canggu, Bali

A napokban nyílik az Echo Beachen Bali legújabb holisztikus szállodája, amely két sztárdizájner, Koichiro Ikebuchi és Paola Navone kézjegyét viseli. A hotel a sziget szörfösök számára ideális partszakaszán épült.

Awasi Iguazú, Argentína

Az Iguazu-vízesés argentin oldalán 14 villa épült az erdő sűrűjébe. Mindegyik villához külön idegenvezető és terepjáró tartozik, a vendégek Emilio White biológus és fotográfus vezetésével felfedezőtúrák közül is válogathatnak.

Wa Ale Island Resort, Burma

Burma legdélebbi részén található az érintetlen Mergui szigetcsoport. Eddig szálláshelyek híján az idelátogatók csak hajón tudtak aludni a tengeri cigányok által lakott vidéken. Az egyik aprócska szigeten tizenegy villa és három fára épült rejtekhely várja a vendégeket. A beruházó az üdülőhely bevételeinek 20%-át a helyi közösségnek adományozza.

White City House, London

Áprilisban nyílik a BBC korábbi székházából kialakított hotel. A híres köralaprajzú épületet új „faluvá” alakítják, benne több száz apartmannal, éttermekkel, 45 szobás hotellel és tetőmedencével.

Blackadore Caye, Belize

Hamarosan Leonardo DiCaprio is belép a szállodapiacra. Ökoüdülőhelyet épít közvetlenül Belize partjainál, a világ második legnagyobb korallzátonya szomszédságában. A 36 bungalót és 36 értékesítésre váró nyaralót napenergia táplálja, a környezet műanyag- és növényvédőszer-mentes és teljes mértékben újrafelhasználják a vizet. A sziget másik felét természetvédelmi területté nyilvánították.

Six Senses Punakha, Bhutan

A luxust az ökoturizmussal ötvöző Six Senses szállodalánc Bhutánban nyit öt „menedékházat”. Ha valaki felkeresi mind az öt szálláshelyet, tulajdonképpen fel is fedezi a boldogság királyságát.

Rosewood Luang Prabang, Laosz

Folyóparti luxus sátortábor és villapark épül a régi laoszi főváros szomszédságában. Az üdülőben organikus ételeket kínáló étterem és a helyiek képzését szolgáló vendéglátóiskola is működik majd.

>