Ezekben a szállodákban foglalhat a Restart Budapest Carddal

Forrás: turizmus.com

 2020. július 01. 15:59

Jelentős kedvezménnyel lehet Budapesten szállodai szobát foglalni a július 1-jén indult új Restart Budapest kártyával az év végéig. A Főváros és az MSZÉSZ közös akciójának célja segíteni a budapesti turizmus újraindulását.

„A jelenlegi helyzet egy lehetőség arra, hogy a belföldi turisták felfedezzék Budapestet. Sok olyan élményt lehet szerezni a magyar fővárosban, amit akár Ausztriában vagy Horvátországban. Átgondoltuk, hogy mit tudunk tenni és adni egy belföldi turistának, hogy izgalmas és elérhető élményeket szerezhessen Budapesten. Budapest drágább, mint egy vidéki város, ezért tettük lehetővé, hogy nagyon kedvező áron, legalább egy vagy két éjszakát eltölthessen a fővárosban. Egyébként ez remek alkalom arra, hogy – mivel a város jelenleg nem zsúfolt turistákkal – kicsit a miénk lehessen” – nyilatkozta Faix Csaba, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ, valamint a BVA ügyvezetője.

„A jelenlegi helyzet egy lehetőség arra, hogy a belföldi turisták felfedezzék Budapestet”

Fotó: BFTK

Budapest biztonságos és sokszínű nagyváros, épp ezért tökéletes választás lehet idén nyáron a belföldi turistáknak. A BFTK Facebook-kampánnyal mérte fel a belföldi vendégek elvárásait, igényeit és szokásait június 12. és 28. között. A nem reprezentatív felmérésből kiderült: lakóhelyi bontásban egyértelműen a vidéki városok lakosságát sikerült megnyerni a kampánnyal: a válaszadóknak csak egyötöde budapesti, 62%-uk egyéb városban, 15%-uk pedig községben él.

A válaszadók túlnyomó többsége a nyári időszakban tervezi meglátogatni a fővárost és az utazás motivációját illetően, elsöprő többségben vannak a szabadidős céllal érkezők: minden tíz válaszadóból heten (71,7%) preferálták ezt a válaszlehetőséget.

Budapest most a helyi különlegességekkel szólítja meg a belföldi turistákat a Restart Budapest Card kedvezménykártya csomagja által. Július 1-jétől december 31-ig (kivéve karácsony és szilveszter) 2 főre, 2 éjszakára, reggeli nélkül, 3 csillagos szállodában 24 ezer forintért, 4 csillagos szállodában 40 ezer forintért, 5 csillagos szállodában 60 ezer forintért foglalhatnak szállást a kártyabirtokosok. A Restart Budapest Card 48 órán keresztül nyújt ingyenes és kedvezményes szolgáltatásokat, a juttatások közé tartozik az ingyenes fürdőbelépő és a szintén ingyenes hop-on hop-off szolgáltatás.

Az akcióhoz eddig az alábbi szállodák csatlakoztak:

  • Benczúr Hotel***
  • Hotel Charles***
  • Hotel Gloria Budapest***
  • Mamaison Hotel Andrássy Budapest****
  • K&K Hotel Opera****
  • Hotel Castle Garden Budapest****
  • Hotel Belvedere Budapest****
  • Danubius Hotel Helia****
  • Expo Congress Hotel****
  • La Prima Fashion Hotel****
  • Hotel Mediterrán Budapest****
  • Sofitel Budapest Chain Bridge*****

További szállodák csatlakozása is folyamatban van, a listát ezen a linken érheti el.

Hogy miben más, mint a klasszikus 48 órás társa és hogyan lehet hozzájutni a Restart Budapest Cardhoz, a kártyakibocsátó BFTK oldalán részletes információt talál minderről.