Ezeket lopják el a vendégek a magyar szállodákból

Forrás: turizmus.com

 2023. május 15. 14:33

A kisebb kiszerelésű illatszereket és logózott papucsot, törölközőt szinte mindig lenyúlják a vendégek a hotelekből az egyik legnagyobb hazai, szállodatermékeket forgalmazó cég szerint. A szállodák új ötletekkel reagálnak mind a lopásokra, mind pedig a változó piaci helyzetre.

Nem újdonság, hogy a szállodákból az apróbb tárgyakat, kikészített illatszereket, törölközőket magukkal viszik a távozó vendégek. Tankó Balázs, az egyik legnagyobb hazai szállodatermékeket forgalmazó cég ügyvezető igazgatója szerint a legnépszerűbbek az apróbb, kibontott termékek.

„Szállodakategóriától függetlenül lopják a termékeket, tehát az ötcsillagos szállodából is elviszi az ott lakó. Miután kifizeti a százezer forintos szállást, elviszi az ezer forintot érő tusfürdő, sampon és mindenféle apró termékek kombinációját. A törölköző- és papucslopás alap dolognak számít. Viszik a köntöst is, bár erre most már vannak új technológiák, például az egyik szállodamárkánál már lopásgátlót tesznek a köntösre és a recepción megkérdezik, hogy a táskában lévő köntöst is felírhatják-e a számlára. A két főtermék egyébként a kinyitott tusfürdő és a sampon, valamint a varrókészlet, ezeket szinte mindig elviszik, de népszerűek azok a papucsok és köntösök is, amelyeken szerepel a szálloda logója. Persze nem feltétlenül lopás, ha a használt papucsot hazaviszi magával a vendég, de sokszor egyet elhasználnak, majd a recepción kérnek még egyet és az újat viszik haza magukkal" – ecsetelte Tankó Balázs.

Papucs, tusfürdő és varrókészlet: ezeknek szinte mindig lába kél

Fotó: szallodatermekek.hu

 

Az ügyvezető igazgató szerint sok kisebb és nagyobb szálloda inkább árulni kezdte ezeket a termékeket, hogy a vendégek ilyen módon haza tudják vinni őket emlékbe, de a nagyobb láncok komplett saját márkás termékpalettával rukkoltak elő.

„Alapvetően emelkedtek az árak, ha nem is jelentősen, hiszen megdrágult az alapanyag és a logisztika is. Nagy mennyiségben előállított olcsóbb termékekről beszélünk, tehát fontos, hogy milyen távolságból hozzuk ezeket a termékeket. Ezeken belül a papíráru drágult a legjobban a szállodai fogyó termékek közül. Egy új trend is megfigyelhető a piacon, mégpedig, hogy újrahasznosított papírból vagy lebomló anyagból szeretné mindenki a használati eszközök, mint a fogkefék, fésűk vagy éppen a cipőkanál csomagolását. A tusfürdők és samponok tekintetében pedig inkább a nagyobb kiszerelés felé mozdult el a piac. Úgy látom, hogy egyre fontosabbá válik a környezettudatosság" – mondta az ügyvezető igazgató.