Ezentúl még több támogatást kapnak az Airbnb-házigazdák

Forrás: turizmus.com

 2022. november 21. 17:05

Az Airbnb immár három szolgáltatással segíti a házigazdákat, hogy a szálláshelyüket még szélesebb körben ismerjék meg, és kategóriákba szerint, könnyű és biztonságos módon adhassák ki őket.
“Az Airbnb a recesszió idején született, amikor Joe és én nem engedhettük meg magunknak, hogy lakást béreljünk saját erőből, így felfújtunk három matracot és így hoztuk létre az AirBed & Breakfast szolgáltatást. Hamarosan világszerte csatlakoztak hozzánk" – mondta Brian Chesky, az Airbnb társalapítója, elnök-vezérigazgatója.

Az Airbnb három szolgáltatással segíti a házigazdákat

Fotó: 123rf.com

Ahogy az Airbnb terjedt, egyre nagyobb szükség volt arra, hogy segítsenek a házigazdáknak könnyedén és biztonságosan kiadni lakásukat, így vezették be a különböző szolgáltatásaikat:

  • Az Airbnb Categories szolgáltatást annak érdekében vezették be, hogy az utazók olyan szálláshelyeket is megismerjenek, amelyek egyébként nem jelennének meg kereséseik között. Jelenleg hat új kategória érhető el a kínálatban, amivel tovább lehet szűkíteni az elérhető szálláshelyeket.
  • A biztonságos lakáskiadásban az AirCover for Hosts segít a vendéglátóknak. A biztosítás szolgáltatásai között elérhető a vendégazonosító, a foglalások átvizsgálása, valamint 3 millió dollár kárig történő biztosítás, beleértve a biztosítás kötését autóra, hajóra, műkincsre, vagy egyéb értéktárgyakra.
  • Mától pedig elérhető az Airbnb Setup szolgáltatás is, mely a házigazdák részére könnyebbé teszi lakásuk rövid távú kiadását. A lakástulajdonosokat egy tapasztalt házigazda segíti ebben a folyamatban és első vendége egy az Airbnb-t régebb óta használó utazó lehet.

 

A vállalat lapunkhoz eljuttatott közleményében Brian Chesky elmondta, hogy a szolgáltatásokat azért is vezették be, mert manapság, akárcsak a nagy világgazdasági válság idején 2008-ban, az emberek különösen érdekeltek abban, hogy extra bevételt szerezzenek ingatlanjuk kiadásával. Ezért szeretnék segíteni őket abban, hogy még egyszerűbb legyen számukra ez a folyamat.