Ezer kínai Magyarországon – élmények sokféleképpen

Forrás: turizmus.com

 2015. március 30. 14:31

A keleti nyitás keretében az MT Zrt. fontosnak tartja a magyar-kínai turisztikai kapcsolatok erősítését. Az „1000 kínai turista Magyarországon" programsorozat keretében március 27-én az ide érkező kínai vendégek megcsodálhatták Magyarország néhány kiválasztott turisztikai attrakcióját.

Az eseménysorozatot záró gálaesten Faragó Péter, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója elmondta: az elmúlt napok megbeszélései rendkívül előremutatóak voltak, és egy új szintre emelték Kína és Magyarország turisztikai együttműködését.

 

A Kína-KKE Turisztikai Promóciós Év keretében hazánkba érkező kínai delegáció 2015. március 27-én közel 1000 kínai turistával egészült ki: Magyarország volt ugyanis az aktuális célállomása az „1000 kínai turista" elnevezésű programsorozatnak. A kínai turisták jártak már minket megelőzően több fővárosban, például New Yorkban és Moszkvában is. A Magyar Turizmus Zrt. összesen 14 beutaztatással foglalkozó kínai irodával együttműködve dolgozott azon, hogy felejthetetlen élményeket szerezzenek az ide látogató kínai turisták számára. Budapest az európai körútjuk egyik állomása, ahol egy délutánt és egy estét töltöttek el. Magyarország exkluzív, speciálisan számukra összeállított programmal várta a turistákat. A délután folyamán ellátogattak a mesés Domonyvölgybe, ahol a Lázár Lovasparkban látványos lovasbemutatót láthattak, de megtekintették a Gödöllői Királyi Kastélyt is, ahol ezúttal kastélytúra, hungarikum-vásárlás és kamarazene kápráztatta el őket. A nap zárásaként, az „1000 kínai turista Magyarországon Gála" alkalmával a magyar kultúrából kaphattak ízelítőt rövid, ámde annál tartalmasabb itt tartózkodásuk alatt. Az eseményen köszöntőt mondott Li Jinzao, a kínai turisztikai hivatal elnöke, dr. Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelős helyettes államtitkára és dr. Faragó Péter, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója is.

 

Magyarország egyre fontosabb szerepet játszik a régióban a Kínával folytatott turisztikai együttműködés terén. Ezt erősíti az is, hogy az Air China 2015 májusától heti négy közvetlen járatot indít Peking és Budapest között.  A keleti nyitás a turizmusban már mérhető eredményeket hozott. A KSH adatai szerint a magyarországi kereskedelmi szálláshelyeken 2014-ben 20%-kal több, közel 90 ezer kínai vendég töltött el több mint 160 ezer vendégéjszakát, ami 16%-kal haladja meg az előző évi adatot. A hazánkba beutazó kínai turisták száma tehát évről évre emelkedik, ami a kereskedelmi szálláshelyek forgalmában is hasonló mértékű növekedést generál. Bízunk abban, hogy az elmúlt napokban folytatott egyeztetések is előre mozdítják a turisták számának növekedését.