Ezerjó élmény a Móri Borvidéken

 2014. május 27. 14:21

A Móri Borvidék turizmusát összefogó egyesület, a Móri Borvidék TDM Egyesület május 23-án egész napos tanulmányúttal, kiváló borokkal, és hasznos információkkal várta a turisztikai és borászati szakembereket, újságírókat.

A meghívottaknak lehetőségük nyílt közelebbről is megismerni a borvidék turisztikai értékeit, adottságait, lehetőségeit, valamint számos borát.

 

A széleskörű összefogással megvalósuló, hónapokig tervezett program során a résztvevők tíz móri pincészet borait kóstolhatták meg a borvidék zászlósborát jelentő Ezerjótól a tradicionális borfajtákon át a gyöngyöző borokig. A kóstolósokat helyi termékekből összeállított falatok és kulturális programok is kísérték. A jó borok mellett természetesen kiemelt szerephez jutottak a borvidék turisztikailag fontos helyszínei, így a résztvevők a csókakői vár tövében, Móron a kapucinus templom lépcsőjén, valamint a móri Lamberg-kastély és a fehérvárcsurgói Károlyi-kastély udvarában ízelhették a nedűket. A helyi turisztikai szakembereken kívül a települések vezetői, a kapucinus atyák, a borlovagrendek tagjai és a borbarát hölgyek is köszöntötték a résztvevőket.

A program záróakkordjaként a Károlyi-kastélyban megrendezett konferencián a résztvevők a Móri Borvidék turizmusának és borászatának jelenéről és jövőjéről cserélhettek eszmét.

Az egész napos program végére a résztvevők átérezték a Móri Borvidék szlogenjét: Ezerjó élmény Önnek egy csokorban!

A Móri Borvidék turisztikai kínálatával kapcsolatban további információ a Móri Borvidék TDM Egyesülettől kérhető. (8060 Mór, Táncsics Mihály u. 1., telefon: +36 (22) 788-865, e-mail: info@moriborvidekinfo.hu, honlap: www.moriborvidékinfo.hu )