Ezt az öt dolgot vállalja az Airbnb a magyar turizmus támogatásáért

Forrás: turizmus.com

 2021. november 03. 10:09

Az Airbnb közzétette a magyarországi turizmus újjáélesztését elősegítő vállalásainak listáját. A cég elkötelezett minden olyan eszköz és szakpolitika mellett, amely azt a célt szolgálja, hogy a turizmus felelős és fenntartható módon induljon újra az országban – írták közleményükben.

Az Airbnb öt vállalást tett közzé, amelyekkel közleménye szerint a magyar turizmust támogatja, illetve együttműködik a Magyar Turisztikai Ügynökséggel, a magyar kormánnyal és Budapest városával.

Ezeket vállalja az Airbnb:

  • A cég a járvány után az MTÜ-vel együttműködve támogatja a turizmus egyenletesebb eloszlását Budapesten és környékén, hogy ily módon a turizmus által teremtett gazdasági haszonból nagyobb régió és több ember részesüljön.
  • Annak érdekében, hogy a magánszállások környéken lakókat megvédjék a zajtól és egyéb kellemetlenségektől, elindítják a szállásadók szomszédai számára létrehozott ügyfélszolgálatot (Neighbourhood Support Line), amelyen keresztül az érintettek közvetlenül az Airbnb-nek jelezhetik, ha zajt vagy más kellemetlenséget tapasztalnak.
  • Támogatják a helyi rendeletek betartatását azzal, hogy az új szállásadók számára a kormánnyal való együttműködés részeként kötelezővé teszik a Nemzetközi Turisztikai Adatszolgáltató Központba (NTAK) való regisztrációt.
  • A Városi Portál segítségével megosztják az egyes régiókra vonatkozó adatokat Budapesttel és a kormánnyal.
  • Együttműködnének a fővárossal egy olyan megoldás kialakításában, amellyel az idegenforgalmi adó begyűjtése és átutalása az Airbnb oldalon keresztül automatikusan történne. A cég szerint ezzel a megoldással járna a lehető legtöbb előnnyel a magánszálláshelyek bérbeadása Budapest számára.

 

Vladimir Beroun, az Airbnb közép- és kelet-európai közpolitikáért felelős menedzsere a vállalásokról azt nyilatkozta, hogy „korrekt partnerséget szeretnénk kialakítani Magyarországgal, és együtt szeretnénk dolgozni az ország vezetésével annak érdekében, hogy az itt élő családok kiadhassák otthonaikat, betartsák a szabályokat, és megvédjék a szállásokat.”

Az Airbnb öt vállalást tett közzé, amelyekkel szándékai szerint a turizmus koronavírus utáni fellendülését támogatja

Fotó: 123rf.com

Az Airbnb azt követően tette a fenti vállalásokat, hogy üdvözölte az EU rövid távú bérbeadással kapcsolatos szabályozásának előrehaladását.  Jelezték, hogy támogatják a rövid távú bérbeadásra vonatkozó egységes uniós szabályozást.