Ezt eszik a filmsztárok a vasárnapi Oscar-gála fogadásán

Forrás: turizmus.com

 2023. március 11. 18:15

Március 12-én állnak a vörös szőnyegre a 95. Oscar-gála díjazottjai. A ceremóniát követő fogadáson, a híres Governors' Ballon idén is a Los Angelesben élő osztrák séf, Wolfgang Puck ételeit szolgálják fel a Hollywoodba sereglő hírességeknek.

A Los Angeles-i séflegenda már Budapesten is letette névjegyét, nevéhez fűződik a Matild Palota gasztronómiai koncepciójának kialakítása, ahol Európa első Spago éttermét nyitotta meg.

Wolfgang Puck idén 29. alkalommal dirigálja az Oscar-gála fogadását. A világ legrangosabb filmes eseményének menüjében idén olyan könnyen fogyasztható, mégis különleges ételek szerepelnek, mint az Oscar-díj alakú lazacos szendvics, a fűszeres tonhaltatárral töltött szezámos tölcsér (csak ebből több mint 2500 darab készül), a mini wagyu burger, a jalapeno fritters, a távol-keleti vegán gőzgombóc, a tőkehal bouillabaisse vagy a vegán pálmaszív tál, de különféle tésztákat és kemencés pizzákat is felszolgálnak.

A sztárséf és csapata Eric Klein, a Wolfgang Puck Catering kulináris alelnöke vezetésével már hónapokkal a gála előtt elkezdi a felkészülést. Puck globális étterembirodalmának mintegy 115 szakácsa dolgozik a rendezvényen, és további tíz kijelölt szakács áll készen az egyedi kérések teljesítésére.

Wolfgang Puck (középen) a 2020-as Oscar-díjátadón a hollywoody Dolby Színházban

Fotó: 123rf.com

A Governor's Ball idei különlegessége a Wolfgang Puck meghívására érkező Elliott Grover brit klasszikusokat felvonultató szekciója. A Los Angeles-i séflegenda pártfogoltja – az ikonikus londoni art deco szálloda, a 45 Park Lane Hotel CUT éttermének executive séfje ­– rafináltan elkészített, kis adagokban tálalt ropogós fish and chipset, Wellington bélszínt, szarvasgomba-forgácsokkal felszolgált angol csirkehúsos pitét és egy brit specialitásként ismert rétegzett desszertet (trifle) hoz a díjátadóra.

Saját bevallása szerint Gover olyan klasszikusokat választott, amelyek kevésbé ismertek az Egyesült Államokban, így a gálán kínált fogásokkal a brit ételeket – és az általa képviselt CUT éttermet – szeretné feltenni a térképre, és megmutatni, hogy ezek is lehetnek kiválóak.

A 2022-es Oscar-gálához hasonlóan a formálisan terített, bankettasztalos elrendezés helyett idén is „luxus társalgóként" alakítják ki a fogadás helyszínét. A kifinomult menühöz Fleur de Miraval rosé pezsgő (a márka egyik tulajdonosa Brad Pitt), a bordeaux-i Clarendelle borcsalád fehér házasítása, egy Le Dragon de Quintus Saint-Emilion Grand-Cru és a Don Julio tequilák széles választéka társul.

Azok pedig, akik nem jutnak el a hollywoodi díjkiosztóra, Elliott Grover brit klasszikusokra komponált menüjét március 31-ig megkóstolhatják a londoni 45 Park Lane Hotelben egy limitált kiadású arany Oscar-koktél kíséretében.