Falusi vendéglátó képzés indult

Forrás: turizmus.com

 2014. november 16. 19:18

A Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége közel 150 hallgatóval ismételten elindította Budapesten és több vidéki helyszínen (Eger, Győr, Báránd) 60 órás, akkreditált, falusi vendéglátó képzését áll a FATOSZ hírlevelében.

A képzés célcsoportja: a falusi vendégfogadók, a falusi turizmus, mint szolgáltatói tevékenység iránt érdeklődők, akik most tervezik bekapcsolódásukat a vendégfogadásba, vagy szeretnék ismereteiket elmélyíteni. Ők lehetnek kezdő falusi vendéglátók, ÚMVP nyertes falusi szállásadók, vidéki szolgáltatók, farmgazdaságot működtető magánszemélyek, őstermelők, kis- és mikro vállalkozások, helyi termék előállítók vezetői, munkatársai. A képzés helyszínei és kezdő időpontjai: Budapesten és Bárándon november 8., Egerben november 15., Győrben november 21.

A képzés keretében egyes hatósági szakemberektől (NAV, NÉBIH), szaktanácsadóktól (adó, fogyasztóvédelem, marketing, helyi termék előállítás), főiskolai és egyetemi tanároktól hallhatnak előadásokat a résztvevők. A gyakorlott falusi szállásadók vendégházuk kínálatán keresztül, mintegy jó gyakorlatként példákkal is szolgálnak majd kezdő falusi szállásadók számára.