Falusi vendéglátókat díjaztak

Forrás: turizmus.com

 2015. szeptember 26. 19:54

A Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége 2010-ben alapította a Falusi Turizmusért szakmai címet, amelyet olyan szakembereknek, szaktanácsadóknak, megyei vezetőknek nyújtja át évente, akiknek szakmai tevékenysége kiemelkedő.

Az Év Falusi Vendégfogadója címet pedig régiónként egy-egy  olyan falusi szállásadónak adja, akinek vendégfogadói  tevékenysége elismert a turisták körében és  a Szövetség hírnevét is méltó módon öregbíti.

 

A díjakat  szeptember 23-án  az OMÉK-on, a Hermann Ottó Intézet által szervezett Szelíd Térségfejlesztési Modellek című konferencia keretében,  dr. Mezőszentgyörgyi Dávid , a Hermann Ottó Intézet Főigazgatója és dr. Szalók Csilla a FATOSZ Elnöke nyújtotta át.
Az év falusi vendégfogadója díjat 6 régió szállásadói kapták meg , míg a szakmai díjat 2 fő, amelyek közül az egyik posztumusz díjazott. Az idei év vendégfogadó díjazottjai túlnyomórészt olyan nagymamakorú házaspárok, akik hosszú évek óta vendégfogadással foglalkoznak és igen sok családos van a visszatérő vendégeik között, akiknek már a gyermekei is oda járnak üdülni új párjukkal , kisgyermekeikkel. A díszoklevelek mellett  Barta Julianna békési fazekas, keramikus művész és a Summa Vitae Alapítvány fogyatékosai által készített kerámia tárgyai is átadásra kerültek a díjazottak részére.

 

Szakmai díjazottak:
Falusi Turizmusért szakmai díj
dr. Csizmadia László a FATOSZ tiszteletbeli örökös elnöke


Falusi turizmusért Posztumusz díj
Deák Ferenc, a GYMS megyei falusi turizmus egyesület volt titkára, a  FATOSZ volt  FEB Elnöke

Év falusi vendégfogadói régiónként

Észak-Magyarország: Kézművesporta és Vendégház, Varsány
Észak-Alföld: Béke vendégház, Ebes 
Dél-Alföld: Família tanya, Szatymaz
Közép- Dunántúl: Juhász ház, Bakonybél
Dél-Dunántúl: Keresztes Vendégház, Mosdós
Nyugat-Dunántúl: Kétvölgy vendégház