Nem terrortámadás történt az egyiptomi hotelben

Forrás: turizmus.com

 2016. január 09. 16:54

Január 8-án támadás történt a hurghadai Bella Vista Hotel ellen, és azonnal bejárta a világsajtót, hogy terrortámadás történt. A hétvégén viszont már olyan hírek jöttek, hogy két bedrogozott fiatal késekkel és műanyag fegyverrel hajtotta végre a támadást, amelyben három vendég könnyebben megsérült.

A jelenlegi kényes helyzetben a média felelőssége óriási. Igaz, az eset sajnálatos és távolról sem jelentéktelen, de korai volt rögtön fegyveres terrortámadásként aposztrofálni az esetet. Az első órákban több ellentmondó információ látott napvilágot, később aztán tisztult a kép és a hotel maga is közleményt tett közzé a történtekről.

 

Mint írták, az egész támadás mindössze 4percig tartott, a bedrogozott fiatalok a szálloda egyikétterme ellen hajtották végre a támadást, műanyag, fegyvernek látszó tárggyal és kisebb késekkel. Három vendég megsérült, a biztonsági személyzet azonban azonnal intézkedett, az egyik támadót lelőtték, a másikat elfogták.  A három vendéget kórházba szállították, egyiküket már aznap este kiengedték, a másik kettőt másnap reggel.

Mint írják, minden további híresztelés valótlan, és arra inti a szakmát, az egyiptomi turizmus sérülékenysége miatt mindenki maradjon a tényeknék.

Fotó:MTI

Az osztrák székhelyű Express Travel International (ETI) magyarországi képviselete már másnap este állásfoglalást adott ki, az alábbiak szerint:

„Tegnap, január 8-án az esti órákban 3 személy rablótámadást kísérelt meg a Bella Vista Hotel ellen. A szállodába az egyik a la carte étterem felől igyekeztek bejutni, amikor a biztonsági szolgálat emberei feltartóztatták őket. A kialakult dulakodásban a konfliktust elsimítani akaró három utas könnyebb sérüléseket szenvedett. Amint a biztonságiak fegyvernek látszó tárgyat figyeltek meg a támadókon, azonnal rájuk lőttek. Egyik támadó életét vesztette, a másik kettő megsérült, őket őrizetbe vették".

A Facebookon az volt olvasható, hogy Bécsből minden járatuk változatlanul közlekedik.