Fejlesztések és stabil növekedés az Orbisnál

Forrás: turizmus.com

 2018. július 26. 11:23

Stabil növekedés, szilárd stratégia, növekvő franchise és management fejlesztések, 5 saját tulajdonú, építés alatt álló szálloda jellemzi az Orbis idei első féléves eredményét, és a szállodavállalat elnyerte a „Lengyelország legjobb munkáltatója” díjat is.

„Nagyon jó eredményt értünk el 2018 első félévében is, a tavalyi magas mércéhez képest az Orbis +5.3%-os RevPAR növekedést ért el. A jó teljesítményt leginkább az átlagos szobaár előző félévhez viszonyított +5.2%-os növekedése hajtotta. A kihasználtsági ráta általánosan stabil maradt. Ki szeretném emelni, hogy a RevPAR növekedés minden kiemelt piacunkon jelentős: Lengyelországban (+4.6%), Magyarországon (+8.4%) és Csehországban (+4.8%), mely a körülményekhez alkalmazkodó kelet-európai környezetnek köszönhető” – nyilatkozta Gilles Clavie, az Orbis SA elnök-vezérigazgatója.

 

Teljesítmény

2018 első félévi kedvező működési mutatói a jó pénzügyi eredményben is megjelennek. Természetesen az egyik tényező, ami meghatározza az Orbis eredményeit, a növekvő munkaerő költség, ami az alacsony munkanélküliségi rátából adódóan jellemző az egész régióra. A vállalat ezért továbbra is bevételeinek maximalizálására fókuszál. Figyelembe véve, hogy a digitális technológiák gyors fejlődésével a vendégek elvárásai és preferenciái megváltoztak, az Orbis a fokozott vendégélményre koncentrál szolgáltatásai személyre szabásán keresztül. Ezek a törekvések megerősítést nyertek egy +4.8%-os összehasonlítható alapú teljes bevételnövekedéssel (163 millió euróig). A működési EBITDA 48.3 millió eurót jelent, ami +4.0%-os előző évvel összehasonlítható növekedés. A 2018 első féléves eredményekre és a következő hónapok kilátásaira alapozva, az Orbis várakozásai szerint a működési EBITDA a teljes évre 110-112 millió euro között fog alakulni.

 

 

Portfolió

Az Orbis tovább folytatja felgyorsított ütemű fejlesztéseit. 2018 első félévében a csoport 12 új franchise és management szerződést írt alá a régió 6 országában, mellyel 1500 új szobával bővül portfóliója idén szeptembertől. Ennek köszönhetően a csoport a különböző üzemeltetési módokat tekintve kiegyensúlyozottabb, földrajzilag pedig diverzifikáltabb lesz. Ezekből érdemes kiemelni az új márkára, az Adagio-ra aláírt szerződést, ami Krakkóban fog megépülni. Mindezek mellett az Orbis 2018 első félévében 5 új franchise és management szállodát nyitott korábban aláírt szerződések alapján, 600 új szállodai szobával bővítve ezzel hálózatát a régió 4 országában: Lengyelországban, Magyarországon, Szlovéniában és Macedóniában.

Ugyanakkor a vállalat folytatja saját beruházásait 5 új szállodában (több mint 800 új szoba összesen), melyekből 2 – az ibis Styles Warszawa Centrum (179 szoba) és az ibis Vilnius Centre (164 szoba) – az idei év második félévében nyílik. Összesen több mint 44 projekt áll fejlesztés alatt, ami több mint 6000 szobát jelent, ezek biztosítják az Orbis növekedését a következő években. Az eszköz-menedzsment tekintetében a csoport lezárta a Sofitel Budapest Chain Bridge és a Novotel Szeged szállodákra vonatkozó sale and management back tranzakciókat. Stratégiájával és a 2018—2022-es befektetési tervével összhangban az Orbis jelentős összegeket fog allokálni olyan profitábilis felvásárlási projektekre, melyek növelni fogják az Orbis EBITDA-t és vállalati értékét a jövőben – ilyen projekt a Mercure Bucharest Unirii megvásárlása július elején.

„Előre tekintve, meggyőződésem, hogy az Orbis folytatja a növekedési pályát, további  megtérülést biztosítva részvényeseinek. Hosszútávon számos növekedési lehetőséget látok a vállalat számára: egyrészt az üzemeltetési kíválóságunknak és a hatékony költséggazdálkodásunknak köszönhető fokozott organikus fejlődést; másrészt pedig a szállodahálózatunk fejlesztési és felvásárlási projekteken keresztüli további bővítését. Az Orbis rendelkezik az ambicójának megfelelő eszközökkel, melyek még tovább erősítik a csoportot a számára fontos kiemelt területeken: teljesítmény, portfolió, emberek” – foglalta össze Gilles Clavie.