Fekete Norberttel új koncepció a Portumban

Forrás: turizmus.com

 2018. október 30. 10:52

A brandépítés szándékával nyitott újra a Portum étterem a Corvin sétányon. Ősztől új séffel, új koncepcióval várják a vendégeket.

Egy évvel ezelőtt halas- és nemzetközi kínálattal nyílt meg a Portum (Kikötő), de ezzel az arculattal nem tudtak állandó vendégkört kialakítani. Az új koncepciót a rangos budapesti és külföldi éttermeket megjárt Fekete Norbert séfre bízták, aki új technológiákat hozott a konyhára, és új ízekkel, meghökkentő párosításokkal próbálja meg a fine bisztrókonyhát elhelyezni a Corvin sétány sokszínű gasztronómiai kínálatában.

Az ételeket a természet közeliség ihleti, amelyek megkomponálásában fontos szerepet kapnak a magyar tradíciók is. Ezt mutatta be október 29-én a sajtó képviselőinek az étterem tulajdonosa, Bogár Attila és az étterem csapata.

A séf, Fekete Norbert

Fotó: turizmus.com

A séf tervei szerint évente tízszer fognak étlapot váltani, hogy az alapanyagokkal jobban tudjanak a szezonális kínálatra koncentrálni. Fekete Norbert szakmai filozófiájában ugyanis a naturális ízeknek van főszerepe.

Hideg előétel: kacsamájpaté, mangó, mandula, fekete szezám

Fotó: turizmus.com

Eddig főként külföldiek és a környékbeli irodisták a vendégei a déltől este 10-ig nyitva tartó étteremnek, ahol a kétfogásos ebédmenü 2000, a háromfogásos 2600-ba kerül. A 72 férőhelyes vendégteret és a teraszt körülbelül 80 négyzetméteres, ma már minden fontos berendezéssel fölszerelt konyhával szolgálják ki.

A brandépítés következő állomásaként szeretnék meghosszabbítani a nyitva tartást, és a sétányon egyedülálló borválasztékkal vacsorázó vendégeket is vonzani az étterembe.