Felárat kell fizetniük az alkalmatlan szülőknek egy étteremben

Forrás: turizmus.com

 2023. november 04. 18:47

Felár fizetését helyezi kilátásba egy amerikai étterem azoknak a szülőknek, akik nem tudják rábírni a gyerekeiket arra, hogy rendesen viselkedjenek.

Az amerikai Georgia állambeli Toccoa Riverside étteremben felárat kell fizetniük azoknak a szülőknek, akiknek a gyerekei nem viselkednek rendesen az ott-tartózkodásuk alatt. Az étterem tulajdonosa, Tim Richter egy tévéműsorban elmondta, hogy a felárat már a pandémia alatt bevezették.

A magát „díjnyertes steakekkel és tenger gyümölcseivel” hirdető étterem étlapjának alján a következő áll: „Felnőtt felár: azoknak a felnőtteknek, akik képtelenek arra, hogy szülői feladatot lássanak el.” Az étlapot, rajta a felárra történő figyelmeztetéssel az étterem honlapján is megtaláljuk.

Összeg nincs megadva, és a tulajdonos szerint röviddel ezelőttig nem is volt arra szükség, hogy ezzel a fenyegetéssel tartsák kordában a rakoncátlan gyerekeket. Azonban nemrég betért hozzájuk egy család, és a gyerekek „végigviharzottak az éttermen”.

Felárat fizettet a rosszul viselkedő gyerekek szüleivel egy amerikai étterem

Fotó: 123rf.com

A Floridából származó Lindsey Landmann a műsorban elmondta, hogy a férjével és négy másik családdal együtt tartózkodtak az étteremben, és először azt hitte, a tulajdonos csak viccel a felárral. Összesen tizenegy, három és nyolc év közötti gyerek volt jelen.

„A gyerekek az asztal egyik végében ültek, és olyan jól neveltek voltak” – emlékezett vissza a nő. „Az étkezés felénél meg is dicsértem őket, hogy milyen illedelmesen viselkednek.”

A desszert után néhány felnőtt kiment a gyerekekkel a közeli folyóhoz, ekkor lépett oda az étterem tulajdonosa a nő asztalához azzal, hogy számlánként 50 dolláros felárat akar felszámolni, mivel a gyerekek túl hangosak voltak.

Lindsey Landmann azt állítja, hogy az étterem tulajdonosa félelmet keltően viselkedett, Richter pedig azt, hogy valójában nem is számolta fel a felárat.

A történet vége az lett, hogy Landmann férje egy csillagos értékelést adott az étteremnek a Google-on – írja a 30min.ch.