Féláron kelt el a Quaestor hotele a Normafán

Forrás: hvg.hu

 2017. június 16. 12:41

A becsült ár mintegy feléért, 1,2-1,5 milliárd helyett 635 millióért kelt el a Normafa közelében álló Napfény Hotel. A vevő cég Asztalos Gabrielláé és egy holland dizájneré, a céget pedig a fidelitasos Asztalos Dávid vezeti - írta a HVG.hu.

Az értékénél jóval alacsonyabb áron kelt el a budapesti Napfény hotel a Svábhegy tetején, közel a Normafához a város felett, ami korábban a Quaestor-csoport tulajdonában volt – írja a hvg.hu a 444.hu-ra hivatkozva.

Az Eötvös út, Fülemile út és Őzike út által határolt telken lévő épület a hatvanas években készült, a kétezres évek közepéig pedig a Magyar Iparszövetség alapítványa tulajdonában szállodaként működött. 2006-ban viszont a mátrai Bérc Hotellel, valamint egy balatonberényi szállodával egy csomagban ismeretlen vételáron megszerezte a Quaestor-csoport.



A szálloda 70-80 szobás, 4200 négyzetméter az épület bruttó területe, a telek pedig 8500 négyzetméteres. A Quaestor nem szállodaként akarta tovább működtetni, Tarsoly Csaba azt mondta: vagy a Quaestor cégközpontját akarták odaköltöztetni, vagy egy makrobiotikai egészséges életmód-központot akartak a volt hotelben kialakítani.

A szálloda értéke 1,5-2 milliárd forint, és az ingatlan tehermentes. Tavaly júniusban mindössze 950 millió + áfáért, majd tavaly szeptemberben 855 millióért akarták eladni, végül decemberben még egyszer levitték az árat 770 millióra.

A 444 úgy tudja, az épületet végül 635 millió forintért vette meg a Rooof Zrt. A cég a tulajdoni lap szerint március 6-án lett az ingatlan tulajdonosa. A Rooof tulajdonosai Asztalos Gabriella volt tévés műsorvezető és bútordizájner, valamint egy holland dizájner, Marcel T. L. G. Wanders.


Ingatlan- vagy hotelbizniszben egyelőre nincs tapasztalata az Asztalos-testvéreknek, holland partnerük portfóliójában viszont több luxushotel dizájnja is szerepel. A valódi finanszírozót egyelőre nem ismerni.

Hogy mit terveznek az egykori Napfény Hotellel, azt egyelőre nem tudni, de az épületre kitették a #BudaBaron hashtaget, amely alatt az Instagramon már van egy felhasználó BudaBaron of Normafa néven, amely azt írja magáról, hogy a BudaBaron "félelmetesen kreatív és szégyentelenül fényűző", valamint hogy dizájn- és luxusszállásokat kínálnak Budapesten.

Az Instagram-oldalon a luxus életérzésről posztolnak képeket. A Budabaron.com oldalon egyelőre csak annyi olvasható, hogy hamarosan jön.