Felavatták a Kolping új játszóterét – vendég híján a húsvéti nyuszival

Forrás: turizmus.com

 2021. április 08. 12:02

Még egy bezárt hotelben is történhetnek jó dolgok. Az alsópáhoki Kolping Hotelben a játszóbirodalom, Bobóország udvara pár hónap alatt teljes átalakuláson ment keresztül.

Játszó gyerekek helyett sok-sok szorgos kéz vette birtokba a terepet. Ástak, rendeztek, pakoltak, szereltek és készültek, hogy a tavaszi szünetre minden a helyére kerüljön. Ügyességi és egyensúlyozó játékok, óriás homokozó, beépített trambulin, libikóka, mászóvár, baba-mama hinta és sok más izgalmas játék is helyet kapott a játszótéren.

A talajt színes gumiburkolattal fedték le, ami nem csak biztonságos, de vízáteresztő képességének köszönhetően a fák is kellő tápanyaghoz jutnak.

Az átadásról – az érvényben lépő járványügyi korlátozások miatt – sajnos pont a legfontosabb szerelők, a gyerekek hiányoztak, így Baldauf Csaba, a szálloda igazgatója Bobóval, a ház kabalaállatával és a húsvéti nyuszival együtt avatta fel az újdonságokat – tájékoztatta szerkesztőségünket a Kolping Hotel.

Baldauf Csaba igazgató Bobóval, a ház kabalaállatával és a húsvéti nyuszival együtt avatta fel a játszóteret

Fotó: Kolping Hotel

A játszótér-fejlesztés része annak a projektnek, amely a Kisfaludy-program 304 millió forintos támogatásával (36,2%-os támogatási intenzitással) valósul meg. Ennek keretében újította fel a szálloda a fogadóépületét és a szobákat, újraburkolták a szabadtéri medencéket, óriáscsúszdákat indítottak a domboldalon és energetikai korszerűsítés is zajlott a házban.

A domboldalról óriáscsúszdák érkeznek a gumival borított játszótérre

Fotó: Kolping Hotel