Felfrissül a budapesti SKAL

 2014. április 09. 22:50

Új névvel, egyesületi formában, új tisztségviselőkkel, régi-új, lojális tagsággal, tiszta lappal és tervekkel tele szerveződik újjá a SKAL International Budapest – erről döntött az a 15 szakmabeli, akik továbbra is hisznek a legnagyobb független nemzetközi turisztikai szervezet filozófiájában.

A Kaltenberg Étteremben megtartott rendkívüli közgyűlésen elhangzott: az idén 10 éves budapesti tagozat jobb sorsra, nagyobb lendületre érdemes, és meg is van benne a potenciál, hiszen a 2009-es, sikeres, ezerfős budapesti Skal Kongresszus idején alkalmanként akár 100-120 - a legmagasabb szinten és rangban dolgozó - turisztikai szakmabeli költött el egy-egy ebédet közösen.

Az ülésen Jávorkai Péter eddigi alelnök ismertette a további célokat és feladatokat. Ezek között a legfontosabb egy áttekinthető, aktív, mindenki számára üzletileg hasznos működés új stratégia mentén, tagtoborzás és a nemzetközi kapcsolatok alaposabb kihasználása, még több networking, hazai és nemzetközi üzleti kapcsolatépítés, aktív Facebook-oldal fenntartása.

Fontos kiemelni, hogy a SKAL szlogenje, azaz a „Doing business among friends” a világon mindenütt kiválóan működik, s hihetetlen erőt is jelent egyben, mely a hazai szakemberek számára is rengeteg lehetőséget rejt magában. Csakúgy mint az, hogy a SKAL minden fontosabb nemzetközi szakmai vásáron – IMEX, WTM, EIBTM, ITB – saját standdal képviselteti magát, melyen a tagoknak is lehetőségük van ingyenes megjelenésre.

Az új jogi személyiségű szervezet megalapítását egyhangúlag kinyilvánító közgyűlés során a jelenlévők egyhangú szavazatával elnöknek választották Jávorkai Pétert (Premium Incoming). Az új alelnök Nyúl Erika (Zeneakadémia), a titkári teendőket Papp Dániel (Kaltenberg Étterem) látja el, a pénztárnoki tisztségre pedig Darázs Györgyöt (Lázár Lovaspark) kérték fel. A korábbi egyesületet vezető Páldi Y. György a SKAL Budapest munkáját tiszteletbeli elnökként, a nemzetközi szervezet regionális fejlesztési munkacsoportját pedig magyar delegáltként segíti Kelet-Közép-Európában.

A jövőt illetően Jávorkai Péter kiemelte: még idén szeretnék 30 fősre növelni a tagságot és ismét havonta rendszeresített találkozókat tartani szakemberek, előadók meghívásával, az időpontok és a dátumok  negyedévre előre történő beharangozásával. Közép- és hosszútávon más szakmai szervezetek (MSzÉSz, TMSz, stb.), valamint a fiatal, frissen végzett turisztikai szakemberek (Young Skal) és az oktatási intézmények felé is nyitni kívánnak.

A SKAL International jelenleg 80 országban 400 klubot, és ezen belül 17 ezer tagot számlál. Az alábbi promóciós film amellett, hogy kedvcsináló a csatlakozáshoz, jól érzékelteti a szervezet nemzetközi rangját is: http://www.skal.org/en/promotionalDVD.