Felhasználási rekord a SZÉP Kártyákon

Forrás: turizmus.com

 2015. június 02. 17:19

A Nemzetgazdasági Minisztérium a SZÉP Kártya rendszert érintő pozitív fejleményként értékeli, hogy idén május 31-én mindössze 910 millió forint – a 2013-ban feltöltött 67,8 milliárd forint elenyésző töredéke, 1,3%-a – járt le a kártyákon - áll az NGM közleményében.

Ez jelentősen felülmúlta a tavalyi eredményt, hiszen akkor a két évvel korábban feltöltött összeg 1,9%-a, 1,35 milliárd forint „ragadt" a kártyákon. Másként kifejezve ez azt jelenti, hogy míg tavaly kártyabirtokosonként átlagosan 900, addig idén már csak 800 forint maradt elköltetlenül. E csökkenés mögött elsősorban a kártyabirtokos munkavállalók egyre tudatosabb fogyasztói magatartása húzódik meg.

A jó eredményben szerepe van a tárca és a kibocsátó bankok folyamatos kommunikációjának, amelyet a sajtó az utóbbi hetekben számtalan alkalommal és formában közvetített a nyilvánosság felé. Az utóbbi hetekben meredeken emelkedett a lejáró összeg felhasználás: május első hetében még csak 170 millió forint, a második héten már 235 millió, a harmadikon 356 millió, míg az utolsó héten minden korábbinál több, 565 millió forint fogyott belőle.

A most lejárt összeget a bankok június 30-áig visszautalják a munkáltatóknak.

A nemzetgazdasági tárca köszöntet mond mindenkinek, aki elősegítette a lejáró 2013-as összegek minél nagyobb arányú elköltését, ezáltal a vendégek turisztikai és gasztronómiai élményeinek gazdagítását és a magyar turisztikai és vendéglátóipari vállalkozások forgalmának növelését.