Felhívás a Gundel Károly-díjra

Forrás: turizmus.com

 2015. július 01. 16:39

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete Gundel Károly vendéglős és gasztronómiai szakíró munkásságának emlékére – számos társszervezet közreműködésével – 2015-ben második alkalommal hirdet felhívást a Gundel Károly-díj elnyerésére.

A díjra az jelölhető, aki a magyar vendéglátás területén kiemelkedően sikeres tevékenységével minimum 25 éve jelen van, feddhetetlen szakmai múlttal és példamutató életúttal rendelkezik, a magyar vendéglátás történelmi hagyományait ápolja és annak megújulása iránt elkötelezettséget érez, a fiatal generáció szakmai fejlődését támogatja, valamint közreműködik a magyar vendéglátás népszerűsítésében.

Az elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.

A Gundel Károly-díj odaítélésére bárki javaslatot tehet. Ennek feltétele az MVI honlapjáról 2015. július 1. után letölthető adatlap kitöltése és visszajuttatása a szervezet címére 2015. augusztus 23. éjfélig.

Az Ipartestület a díjazottak nevét Gundel Károly születésnapján, 2015. szeptember 23-án a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban tartott sajtótájékoztatón hozza nyilvánosságra.

A kitüntetést ünnepélyes keretek között, a 2015. november 22-én (vasárnap) megrendezendő MVI-díszebéden adják át a budapesti Öböl Ház Rendezvényközpontban (XI., Kopaszi gát 2.)., a szakma számos nagy alakja, valamint a sajtó részvétele mellett.

Bővebb információ a Magyar Vendéglátók Ipartestületének honlapján (www.mvi.hu) érhető el.